Norsk

Den skammen som er Tales of Versperia

Skrevet av fanzypanzy den 28 august 2009 klokken 19:46

Bortsett fra Tales of Destiny 2(ToD2) har jeg aldri vært noe ekstremt begeistret for Tales of .... serien. Kanskje ikke fordi de andre spillene i serien er noe dårligere ( muligens tvert imot?), men snarere fordi jeg vel fikk nok etter 80 timer med ToD2.

Likevel gledet jeg meg mye til Vesperia. Positive anmeldelser og oppgradert grafikk var noe som fikk hypen til å stige, og med FF13 utgivelsen fortsatt et knapt år unna så jeg ingen grunn til å ikke gi Vesperia en sjangse.

Så sånn i slutten av Juli begynte jeg å kikke litt i butikkene etter spillet. Jeg var ikke helt sikker på utgivelsesdatoen ( og av en eller annen grunn sjekket jeg den aldri opp), men visste det skulle komme en gang i Juli/august.
Etter å ha gått innom alle "spillbutikkene" i mitt lokale kjøpesenter begynte jeg dog å lure litt. Intet Versperia og skimte i verken Gamestop, spaceworld, Lefdal eller platekompaniet.

Senere fikk jeg en anledning til å ta en tur innom spillbutikkene på og rundt Oslo S, men intet Vesperia der heller. Og slik fortsatte det egentlig helt til jeg kom tilbake til Hamar og endelig fikk øye på det etter hvert svært så etterlengtede Tales of Vesperia hos spaceworld. I ettertid har jeg også sjekket utgivelsesdatoen, og ganske riktig var utgivelsen i slutten av Juni.

Spørsmålet mitt blir da... hva er greia? Er det etter eller annet i Vesperia som får 99% av alle innkjøpere til framkalle kramper og feberfornemmelser? Ble alle eksemplarene kjøpt de første par ukene uten at butikkeierne merket det og derfor ikke har kjøpt inn nye eksemplarer? Er øyene mine defekte, og mangler evnen til å se covere med titler som starter på Tales of...? Er det en skamfull hemmelighet som henger over spillet? Ikke vet jeg.

Jeg har før opplevd at visse spill ikke kommer ut i alle de store butikkene, men ikke i en slik massiv skala, og ikke når det gjelder et nytt 360 spill ( Wii derimot...).

HQ