Norsk
Blog
Gamescom 2014

Gamescom 2014

Skrevet av Aiden den 11 august 2014 klokken 20:33

Gamescom har virkelig vokst seg til å bli den nest største spillmessen vi har iløpet av året, aller størst hvis man regner antall besøkende. Sony briljerte under fjoråret og har hatt flere pressekonferanser, mens de andre store gutta som MIcrosoft, EA og Nintendo har glimret med sitt fravær. Derfor er jeg kanskje mer spent enn noensinne på årets messe hvor både Sony, Microsoft og EA skal ha hver sin pressekonferanse. Dette er en flott utvikling, det et perfekt sted for spesielt de europeiske studioene å vise sine neste prosjekt og oss gamere har enda mer og se frem til.

Selv om messedørene ikke åpner før på onsdag, er det allerede ikveld duket for premiere på flerspiller-delen til årets Call of Duty: Advanced Warfare. Og selv om jeg har vært en trofast tilhenger av tidligere spill i serien, har jeg også med tiden trøtnet raskere for hvert nye spill. Men med Advanced Warfare har gløden blitt tent på ny og jeg er mer optimistisk til serien igjen. Det var virkelig på tide med forandring og jeg liker at vi nå befinner oss i fremtiden med mer avanserte våpen og jeg får Titanfall-vibber med Jetpacks og Mechs, som kanskje tilbringer ny dynamikk til kampene. Jeg er spent på hvordan dette fungerer i praksis under flerspillerkampene.


MICROSOFT

Men nok om kvelden. For det er morgendagen jeg ser aller mest frem til, nemlig pressekonferansene. Først ut er Microsoft som starter ballet kl 14.00. Etter et sterkt E3, er jeg spent på hva de har å by på, under deres første Gamescom-konferanse.De la ut et bilde via Twitter, som gir oss en pekepinn i hva de har å vise oss. Forza Horizon 2, Sunset Overdrive og Halo: The Master Chief Collection er spillene som fronter den eksklusive rekken i høst, og vi får helt sikkert mer informasjon om disse titlene i form av trailere og intervjuer,samt at de sikkert vil være i spillbar form på messegulvet. Og muliplatformspill som The Witcher 3, Far Cry 4, Call of Duty: Advanced Warfare, Evolve, Fifa 15 og Dragon Age: Inquisition vil nok alle bli vist frem på et vis på Microsofts nye konsoll. I tillegg vil The Division for første gang bli vist frem på konsoll.

Det spillet jeg er aller mest spent på, er Quantum Break, det nyeste prosjektet til de finske gutta i Remedy (som har laget spill som Max Payne og Alan Wake). Her er vi blitt lovet å bli sittende "målløse" igjen etter avdukingen. Akkurat om det skjer vil tiden vise, men de har fanget min interesse og er spent på å se hvordan koblingen mellom spill og tv-serie vil fungere. Fable: Legends og Scalebound er to andre spill vi også vil få mer informasjon om, mens Halo 5 ikke vil være å se. Av overraskelser er jeg mer usikker. Er Rare klare til å vise et nytt spill, eller har Microsoft sikret seg rettighetene av et nytt spill til en tredjepartsutvikler? Jeg aner faktisk ikke, noe som gjør det desto mer spennende. Men at de har et ess (eller to) i ermet, er jeg sikker på.


SONY

Noen timer senere, nærmere bestemt kl 19:00, er det Sony's tur. De par siste årene har de hatt gode konferanser og jeg tviler vel på at de har tenkt å gjøre noe for å endre dette. DriveClub, Infamous: First Light og LittleBIGPlanet 3 er de eksklusive spillene vi får spille i høst og Sony vil nok passe på at disse får nok tid i rampelyset. Et spill jeg inderlig håper vi kan få et dypere innblikk i The Order: 1886, istedenfor en 4 minutters kort demo. Det virker lovende, men jeg vil vite om spillet makter å skille seg fra mengden (foruten historien og settingen). Utviklerne mener det og vel, da er det på tide og vise oss det. Bloodborne var en av "overraskelsene" til Sony under årets E3 (som riktignok ble lekket i forkant, som omtrent alt annet nå til dags) og dette er et spill jeg gleder meg til å høre mer om. Alle disse vil være i spillbar form på messegulvet. Uncharted 4: A Thief's End tror jeg ikke vi får se, dessverre. Naughty Dog slapp en kort trailer under E3 og tror det er for tidlig med noe nytt. Men tar gjerne feil her altså!

Jeg håper også at vi får vite mer om Rime, Everybody's Gone to the Rapture og Abzu. Indietitler har de foregående årene fått mer tid på Sony's pressekonferanser og tipper at også i år vil det komme noen godbiter på denne fronten. Når det kommer til mulitplatformspill vil jeg tippe at bl.a Destiny, Assassin's Creed: Unity og Dead Island 2 vil bli vist, kanskje med noe eksklusivt innhold. Når det kommer til spillannonseringer, håper jeg Sony har noen på lur. De siste dagene har de slippet 3 forskjellige teaser-trailer på kun noen få sekunder hver. De fleste tror (deriblant meg) at dette vil være re-annonseringen av Until Dawn, et tidligere Move-kompatibelt skrekkspill som først ble annonsert på Gamescom for to år siden. Og senest idag slapp de en ny teaser, hvor det på slutten står: Horror reinvented on PS4, noe som kun forsterker våre mistanker om at skrekkspillet vil vises opp i ny form til Playstation 4 (med muligens støtte for Project Morpheus). PSVita er en konsoll som ofte blir glemt bort, men har vært heldig nok til å få litt tid under Gamescom tidligere. Kanskje noen nye spill? Regn med at PS TV og Playstation Now også vil bli snakket om.

Sony har en imponerende stall med studioer som alle for tiden arbeider med Playstation 4-spill, og det er spesielt to studioer som det ryktes i at vil vise frem nye spill. Det først er Media Molecule, utviklerne bak LittleBIGPlanet og Tearaway. Disse folka er kjent for å være kreative og nytenkende i sine prosjekter og jeg forventer intet annet denne gangen. Det andre studioet er Guerilla Games, som ryktes i å lage et åpen verden RPG i tredjeperson med dinosaurer og en rødhåret, kvinnelig hovedperson. I tillegg er det samme mann som skrev manuset til Fallout: Las Vegas som har fått ansvaret her. Count me interested! Hadde vært fantastisk om begge disse studioene presenterte noe, men samtidig ville være en risiko de for at de overskygget hverandre, men at en av de vil komme med noe nytt har jeg troen på.


EA

Sist ut er EA, som vil ha sin pressekonferanse onsdag 13. kl 10:00. Den nyannonserte spilltjenesten EA-Access vil det nok bli snakket en del om. Denne tjenesten har Sony sagt nei takk til (mest trolig pga deres egen lignende tjeneste Playstation Now) så Microsoft vil nok være en viktig støttespiller for EA her. Storspill som Fifa 15, Battlefield: Hardline, Dragon Age: Inquisition og The Sims 4 vil nok alle være å se under konferansen. Sistnevnte slippes om noen få uker, så det er på tide å få folk oppmerksomme på dette. Bioware har den siste sluppet trailere til et nytt, uannonsert spill og dette vil trolig bli avduket her. Personlig håper jeg på mer nytt om Mirror's Edge 2. Er vi heldige får vi kanskje helt på tampen en ny spillannonsering her også.


Nå er jeg spent på hva dere ser mest frem til under årets Gamescom?

HQ
Left Behind

Left Behind

Skrevet av Aiden den 13 februar 2014 klokken 20:13

The Last of Us er et spill jeg aldri kommer til å glemme. Det maktet å gjøre det ingen spill har klart tidligere. Vekke sterke følelser. Joel og Ellie's utrolige reise igjennom et postapokalyptisk Amerika besto av så mange uforglemmelige, rørende og sterke øyeblikk som ingen innenfor spillmediet har klart tidligere. Iallefall for mitt vedkommende. Utviklerne Naughty Dog har virkelig satt listen høyt. Ikke bare for seg selv, men hele spillbransjen, Når det kommer til historieformidling, troverdige og menneskelige karakterer akkompagnert med fantastisk stemmeskuespill så er Naughty Dog best i verden.

Da det for en stund tilbake ble kjent at Naughty Dog skulle levere sitt aller første historiebaserte nedlastbare innhold noensinne. var min umiddelbare tanke: Hvordan i alle dager skal de i det hele tatt klare å hamle opp med den brilliante hovedhistorien med en 2-3 timers sidehistorie? Men ved litt nærmere ettertanke: Hvem andre enn Naughty Dog har evnen til å gjøre nettopp dette?

Mine forventninger er høye. I denne forhistorien inntar vi rollen som Ellie og fokuset vil være på hennes forhold til sin bestevenninne Riley, hvorav store deler av handlingen vil foregå på et tilsynelatende forlatt kjøpesenter. Til tross for at jeg og alle dere som har spilt igjennom The Last of Us vet hvordan utfallet blir, setter dette på ingen måte noen demper på mine forventninger. Tvert imot, jeg er uhyre spent på hvordan reisen deres er opptil dette punktet og ikke minst på det uungåelige øyeblikket. Spillmessig blir det mer sniking og uforsking, selv om Naughty Dog selv sier de har gjort plass til noen actionfylte scener og de lover noen nye tilføringer til kampsystemet. Dette faller ganske naturlig, siden Ellie tåler mye mindre juling enn hva Joel gjør, men også fordi hun har lite kunnskap med skytevåpen før hun møter Joel i hovedhistorien.

Naughty Dog forklarer en av de mest spennende nyvinningene til kampsytemet.*mulig spoiler til de som ikke vil vite noe på forhånd* Ellie og Riley vil komme opp i situasjoner hvor de havner mellom barken og veden, altså mellom jegere og de infiserte. Dette er noe man aldri opplevde i hovedhistorien. Her kan selv velge hvordan man vil håndtere situasjonen til sin egen fordel. Man kan for eksempel kaste en flaske eller murstein i nærheten av en jeger og dermed tiltrekke oppmersomheten til eventuelle infiserte i nærheten. Dette skaper en helt ny dynamikk som jeg syntes høres svært spennende ut.

Imorgen 14. Februar, på selveste Valentindagen, vil jeg endelig få muligheten til å dykke ned i Naughty Dog's oppslukende univers og få vite mer om en av spillverdens mest elskede karakterer. Jeg er så utrolig spent. Og det tror jeg at jeg har all grunn til å være. Eurogamer kaller det en to timers triumf, mens IGN er full av lovord i sin forspill artikkel. Ikke at jeg trenger noen bekreftelse fra noen at Naughty Dog nok en gang leverer en fantastisk spillopplevelse. For dette skal spilles, nytes og oppleves på egen hånd. Jeg er klar. Er du?

HQ
Sony lover annonseringer imorgen

Sony lover annonseringer imorgen

Skrevet av Aiden den 13 november 2013 klokken 20:04

Som de aller fleste sikkert vet, er at neste-generasjons spillplatformer er like rundt hjørnet. Først ut er Sony med Playstation 4, som lanseres i USA fredag 15. November (mens vi europeere må smøre oss litt mer med tålmodighet, siden lanseringen her til lands er satt til 29. November.) Så i den anledning skal Sony ha et lanseringsshow, PS4ALLACCESS, i forkant av USA-slippet, imorgen 14. November. Her utloves det verdenspremierer og annonseringer via Spike TV (som vil streames på nettet også for oss i Europa). Hype-veteranen Geoff Keighley har tidligere denne måneden lovet at nye PS4-spill skal bli annonsert, noe som setter tankene i spinn iallefall hos meg, så da tenkte jeg å dele noen tanker og ønsker om hva jeg håper blir avslørt imorgen:


* Ny trailer til et av PS4 sterkeste kort neste år, Infamous: Second Son. Denne er nesten bombesikker. Vi er blitt fristet med nye bilder denne uka og diverse forhåndstitter fra store utenlandske spillsider, så nå er tiden inne for en ny flunkende trailer, da også gjerne med en spikret lanseringsdato, der Sucker Punch virkelig viser hvor next-gen skapet skal stå med tanke på sandkasse spill anno 2014.


* Sony valgte å utsette DriveClub i aller siste liten, noe som resulterer i et nokså fattig eksklusivt spillutvalg til lansering. Men kjenner jeg Sony rett vil de nok som et lite plaster på såret vise frem DriveClub i all sin prakt via en trailer og forhåpentligvis beroliger bilspillfantaster at det vil resultere i et sterkere produkt når det lanseres til våren neste år.


* Det er blitt bekreftet at Naughty Dog skal avduke historie-DLC'en til deres seneste mesterverk The Last of Us. (litt rart med tanke på at dette er lanseringsfest for PS4) Er allikevel utrolig spent på hva denne sidehistorien vil tilføre det eksisterende universet. Blir nok en aldri så liten trailer her også. Men er "kun" dette de skal vise frem? Eller er Naughty Team 1 klar for å avduke Uncharted 4 eller noe helt nytt? Mest trolig vil dette eventuelt skje under VGA i desember, for hvis man ser på tidligere annonseringer, har både Uncharted 3 og The Last of Us hatt premiere der. Men man kan alltids håpe. Og uansett hva og når, my body is ready, som de unge sier.


* Ready at Dawn er som kjent i full sving med det ultralovende action/eventyret The Order: 1886 til PS4. En liten trailer i sommer og noen få detaljer og bilder til tross, er dette blant de spillene jeg er aller mest spent på neste år. Og nå er det på høy tid at Sony letter på sløret, enten med en spilldemonstrasjon eller en mektig trailer som viser både faktisk gameplay og mellomsekvenser.


* Hideo Kojima annonserte nylig at prologen til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Ground Zeroes, vil få eksklusivt PS3/PS4 innhold når det lanseres til våren 2014. Og Kojima tvitret for noen dager siden at han skal delta på lanseringen til PS4 imorgen med:" A shocking PS4-related announcement that will blow your mind". Om det er snakk om tidseksklusivt MGSV, eksklusivt innhold, Metal Gear Online! eller noe helt annet vites ikke. Det jeg vet er at mannen iallefall har klart å vekke interessen min.


* Tidligere i sommer ble det kjent at Sony Santa Monica i all hemmelighet har inngått et samarbeid med selveste Battlestar Galactica-medforfatter Michael Angeli vedrørende et helt nytt prosjekt. De hadde da jobbet sammen i 2,5 år og etter God of War:Ascension ble sluppet i mars, har hele teamet jobbet for fullt på dette mystiske spillet. Jeg blir våt i munnen bare av tanken på et samarbeid, så jeg tviholder på håpet om en avduking imorgen.


Hvilke forhåpninger og tanker har du om lanseringshowet til Playstation 4 imorgen?


GREATNESS AWAITS

Et lovende spillår

Et lovende spillår

Skrevet av Aiden den 28 februar 2011 klokken 18:30

Etter mange runder med meg selv har jeg omsider kommet frem til de spillene jeg ser aller mest frem til iår (selv om lista kommer i seineste laget)

10. Mass Effect 3
Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
Utvikler: Bioware
Utgiver: Electronic Arts
Lansering: 4. kvartal 2011

Mot slutten av året er det klart for det siste kapitelet i den kritikerroste action-rollespillserien Mass Effect. Etter 2 fantastiske romeventyr, er det dukket for en brakavslutning på triologien. Jorden er under angrep av en ukjent rase maskiner som har startet ødeleggelsen av menneskeheten. Skjebnen ligger i kommandør Shepard's hender og sammen med resten av laget, må han gjøre alt i sin makt for å avslutte sitt siste oppdrag: Redde jorden. Mass Effect serien er kjent for å blande action sammen med dype rollespillelementer som samtalesystem ( hvor man styrer utviklingen videre) og muligheten til å lage sin egen Shepard, enten det er mann eller kvinne, med ulike klasser som alle har sine styrker og svakheter. Mass Effect 3 vil nok fortsette å bygge videre på dette og når hendelsene fra de to første Mass Effect kapitlene blir overført til Mass Effect 3, vil dette forme hvordan spilleren opplever det avsluttende kapitelet. Jeg er iallefall utrolig forventningsfull og er skråsikker på at Bioware leverer nok et romepos som er verdt å få med seg.

9. Tomb Raider
Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
Utvikler: Crystal Dynamics
Utgiver: Square Enix
Lansering: 2011

Crytal Dynamics har valgt å starte Tomb Raider med blanke ark, og det nye spillet høres utrolig spennende ut. Tiden skrus tilbake og vi blir med til opprinnelsen, der vi møter en uerfaren 21 år gammel Lara Croft, som nettopp har avsluttet utdanning og er på jakt etter beryktede, forsvunnede skatter. Hennes første ekspedisjon tar plass på en øy utenfor Japan, der hun befinner seg ombord på et skip som blir tatt av en storm og sørger for at frøken Croft blir skilt fra andre overlevende og blir skylt i land på en forlatt øy. Utfordringene står i kø og hun må takle både psykologiske og følelsesmessige utfordringer for å overleve. I starten av spillet står spilleren uten tilgang til verken våpen, verktøy, mat og drikke. Dette er forsyninger man rask må få tak i hvis man skal ha noen sjanse for å overleve. Øya har ulike seksjoner og det er områder Lara ikke kan nå før visse evner er skaffet via et skill-system eller at bestemte gjenstander er funnet. Det er også forskjellige baser rundt omkring på øya, hvor spilleren kan kombinere ulike gjenstander for å lage nye hjelpemidler, utvikle ferdighetene til Lara og dra raskt imellom tidligere besøkte baser. Det vil dessuten være mer fokus på kamp og endelig er det bort med fastlåst sikte, nå er Lara Croft mer fleksibel enn noen gang. Jeg syntes alt dette høres ufattelig lovende ut og har virkelig troen på at dette kan bli tidenes comeback for Lara Croft.

8. Batman: Arkham City
Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
Utvikler: Rocksteady Studios
Utgiver: Warner Bros. Interactive Entertainment
Lansering: 3. kvartal 2011

Handlingen i Batman: Arkham City vil finne sted 18 måneder etter det kritikerroste Arkham Asylum. Spillet starter for alvor når Two-Face har planer om å henrette Catwoman foran alle, slik at statusen hans blandt de kriminelle når takhøyde. Batman bestemmer seg raskt for å innta Arkham City og redde Catwoman. I tillegg til Two-Face og Catwoman, vil vi også knytte nærmere bekjentskap til The Riddler, Mr. Freeze og Talia al Ghul, i tillegg til gjensyn med The Joker og Harley Quinn. Batman: Arkham City vil by på en mye større plass enn Arkham Asylum og Batman vil få tilgang til nytt utstyr som røykbomber og det skal være mer fokus på gåter hvor man benytter seg av "detektiv-modusen" Batman har til rådighet. Fiendene vil angripe i større grupper enn tidligere. Ved siden av hovedhistorien, vil man også få tilgang til ulike sideoppdrag som gir mer informasjon om forskjellige karakterer og deres historie. Jeg kan nesten ikke vente med å innta rollen som mørkets ridder nok en gang.

7. Dead Island
Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
Utvikler: Techland
Utgiver: Deep Silver
Lansering: 2011

Det er omlag 3 år siden vi så de første glimtene av Dead Island, et zombiespill som utvikles av polske Techland. I tiden etter ble det stille rundt prosjektet og de aller fleste fryktet at spillet var lagt på is. Men i midten av februar i år, som lyn fra klar himmel, fikk vi servert allerede en av årets mest omdiskuterte trailere. Dead Island er tilbake! Og etter min mening kunne ikke spillet hatt et bedre comback. I en rørende og emosjonell trailer, som forøvrig spilles baklengs, ser vi en famlie bestående av far, mor og deres lille datter, kjempe deres livs kamp når en horde av levende døde setter sprekker i deres idylliske familieferie. Handlingen tar plass på en fiktiv ferieøy i Banoi, Royal Palms Resort, som blir rammet av et virus og etter kort tid blir både ansatte og turister forvandlet til blodtørstige, levende døde. Alle unntatt et knippe overlevende, som av en eller annen grunn er immune mot viruset. Opptil 4 spillere kunne samarbeide, man har en hel øy å utforske og det vil foregå i førstepersons-perspektiv. Istendenfor å ha fokus på skytevåpen vil nærkamp være hovedfokus. Det vil være mulig å oppgradere spillkarakteren ved hjelp av et oppgraderingssystem. Jeg kan nesten ikke vente til høsten, for jeg har allerede bestilt billetter til min nye feriedestinasjon.

6. Deus Ex: Human Revolution
Platform: Playstation 3, Xbox360, PC
Utvikler: Eidos Montreal
Utgiver: Square Enix
Lansering: 2011

Året er 2027, 25 år før det orginale Deus Ex, og du inntar rollen som Adam Jensen. Han jobber som sikkerhetssjef i Sarif Industries, en firma som spesialiserer seg på nanoteknologi. Plutselig blir arbeidplassen utsatt for en brutalt angrep av leiesoldater som er ute etter hemmelig informasjon. Adam Jensen blir alvorlig skadet under angrepet, men reddes takket være firmaets teknologi. Når han kommer til bevissthet, er kroppen hans full med diverse implantater og kyberteknologi. Noen av de nye egenskapene sørger for at han kan spore andre mennesker om hvor de befinner seg, samtidig som å ha blitt betraktelig sterkere og smidigere. Konspirasjonen kan begynne. Spillet sies å være likt det aller første Deus Ex på mange måter. Selv om det er et førstepersons actionspill, er det likevel lagt mye vekt på sniking og rollespillelementer. Historien høres utrolig lovende ut, designet er nydelig og det tyder på at man kan selv sørge for at det blir stor variasjon i spillet, utifra valg og spillestil. Det som er helt sikkert, er at jeg gleder meg stort.

5. Battlefield 3
Platform: Playstation 3, Xbox360, PC
Utvikler: Digital Illusions
Utgiver: Electronic Arts
Lansering: 3. kvartal 2011

Endelig er det duket for den direkte oppfølgeren til Battlefield 2. Etter å ha sett den første traileren som kunne stolt vise frem intense actionscener med fantastisk realistisk grafikk, holdt jeg nesten på og falle av stolen. Det så helt ufattelig lekkert ut. Vi blir lovet både historie, samarbeid og selvfølgelig en saftig flerspillerdel. Destruktive omgivelser vil gjøre comeback og nye fiunksjoner som lar spilleren dra skadede medsoldater i dekning. Vil vil besøke urbane gater, byområder og åpne landskap i bl.a New York, Tehran og Paris. Call of Duty burde passe seg, for Battlefield 3 er en uhyre sterk konkurrent og ser ut til å bli et beinhardt actionspill.

4. Gears of War 3
Platform: Xbox 360
Utvikler: Epic Games
Utgiver: Microsoft
Lansering: 20. September 2011

Beintøff og blodig action med testeronfylte helter, heftige actionscener, rå grafikk og store våpen (gjerne med motorsag på) er noen av hovedingrediensene til Epic's kritikerroste suksessserie. Og til høsten er det endelig klart for at Marcus og gjengen skal ende krigen mot Locustene og redde verden en gang for alle. Spillet tar plass 18 måneder etter forgjengeren. Jacinto er historie og Gears-styrken har forflyttet seg til øya Vectes, ombord på luftskipet Ravens Nest. En ny og større fare truer verden og våre helter, når muterte utgaver av the Locust, Lambent, gjør sitt inntog. At man nå kan samarbeide opp til fire spillere i historiedelen, er et gigantisk pluss i min bok. Ser frem til blodige actionscener hvor partering av Locust-rumpe står aller øverst på menyen. Jeg har enda noen måneder til å gjøre meg klar til krig og skal allerede begynne oppvarmingen i april.

3. The Legend of Zelda: Skyward Sword
Platform: Wii
Utvikler: Nintendo
Utgiver: Nintendo
Lansering: 2011

De aller fleste som spiller tv-spill har vært borti eller iallefall hørt om The Legend of Zelda. Den grønnkledde helten Link, prinsesse Zelda og Hyrule som ofte er i trøbbel takket være onde makter. Jeg har alltid vært en stor fan av denne enormt populære spillserien. Det er nesten utrolig hvordan spillserien, som nylig feiret 25 år jubileum, klarer å holde seg like fresh den dag i dag. Enten om det er i lommeformat eller på storskjerm, er The Legend of Zelda en eventyrlig reise, fylt med utforsking og gåteløsning. Kontrollene vil basere seg rundt Wii Motion Plus, som vil sørge for 1-1 presisjon mellom håndkontrollen og våpnene i spillet. Det vil være en rekke nye våpen som en flygende mekanisk insekt som man kan fange objekter med for deretter å plassere de på ønsket sted og en pisk (tidligere sett i Spirit Tracks). Det vil være et stamina meter som gjør det mulig for Link å sprinte og løpe opp vegger. Hvis spillet slippes iår (fingers crossed) vil dette trolig være en sterk kandidat til årets spill 2011.

2. The Last Guardian
Platform: Playstation 3
Utvikler: Team Ico
Utgiver: Sony
Lansering: 4. kvartal 2011

Fra skaperen av de ikoniske spillene Ico og Shadow of the Colossus kommer The Last Guardian. Historien følger en foreløpig navnløs gutt som gjør alt han kan for å flykte fra ruinene etter et gigantisk slott. Det tar ikke lang tid før man møter Trico, en stor, fjærdekt skapning som ser ut til å være en merkelig krysning mellom katt og griffin. Forholdet mellom gutten og Trico blir sentralt og de må jobbe sammen i håp om å komme seg helskinnet ut. Gåteløsning og samspillet mellom gutten og Trico vil være hovedfokus. Trico vil handle via instinkt og at det vil være opp til spilleren å lede det. Man må bygge opp et tillitsbånd og få oppmerksomheten til Trico, hvis man vil at den skal bevege seg til et bestemt sted. Gutten må også sørge for at Trico får mat, blir stelt med og fjerne piler og spyd fra ryggen dens hvis det trengs. Forventningene er store og jeg skal sørge for å spille igjennom HD-samlingen av Ico & Shadow of the Colossus når det lanseres senere i år.

1. Uncharted 3: Drake's Deception
Platform: Playstation 3
Utvikler: Naughty Dog
Utgiver: Sony
Lansering: November 2011

Oppfølgeren til årets spill 2009 har jeg høye forventninger til. Uncharted har stor fokus på action og skytesekvenser, i tillegg til gåtene og platformingen. Når det kommer til historiefortelling, filmiske øyeblikk ,karakterer, stemmeskuespill og dialog er Uncharted overlegen konkurrentene. I november er det klart for nok et eventyr med Natan Drake, Sully og (sikkert) Elena i Uncharted 3: Drake's Deception. Historien vil denne gangen fokusere på forholdet mellom Nathan og hans mentor Sully, i deres søken etter en legendarisk forsvunnet by, kjent som "Iram of the Pillars" og Atlantis of the Sands" og sporene leder dem til den arabiske ørkenen Rub' al Khali. Det vil være mer avansert klatremekanikker og et forbedret nærkampsystem, som gjør at man kan angripe flere fiender samtidig. Tør nesten ikke tenke på hvor fantastisk lekre sanddynene vil se ut. Jeg er iallefall mer enn klar til å få sand mellom tærne senere iår.

Så nå er jeg spent på å høre hvilke spill ser DU mest frem til i år?

Tokyo Game Show 2010

Tokyo Game Show 2010

Skrevet av Aiden den 14 september 2010 klokken 20:50

Da er det denne tiden på året igjen, folkens. En av årets største og heftigste messer er rett rundt hjørnet, for allerede på torsdag sparker Tokyo Game Show igang i Japan. Herifra kan spillnerder over hele verden se frem til fire spillfylte dager (16-19 september) med (forhåpentligvis) massevis av ny informasjon, samt nye annonseringer av både spill og hardware.

Og som før alle spillmesser, spinner ryktehjulet for fullt. Noen hevder Sony vil annonsere PSP2 eller en spillmobil. Det ryktes i at Capcom vil annonsere hele 4 nye spill, deriblant Devil May Cry 5 og Resident Evil 6. Og at Team Ico ENDELIG vil gi det fansen har spurt etter, nemlig en Ico og Shadow of the Colossus HD-remake til Playstation 3, som en perfekt oppvarming til det svært etterlengtede spillet, The Last Guardian. Ryktene vil også ha det til at Sega kommer til å annonsere Valkyria Chronicles 3, enten til Playstation 3 eller PSP.

Både Microsoft og Sony vil nok fortsette å promotere for henholdsvis Kinect og Move (selv om sistnevnte allerede er ute i noen deler av verden allerede i morgen) Microsoft på sin side har lovet noen saftige nyheter angående Kinect, så det blir meget spennende å se hva gutta har på lur. Jeg håper virkelig at de vil vise at Kinect også kan støtte hardcore-spill (slik som Sony viser med Move)

Når det gjelder Sony vil de nok vise mer av Move og deres 3D-visjoner. I tillegg har de allerede massevis av tidligere annonserte spill som de vil fortsette å vise mer av (Killzone 3, inFamous 2, Gran Turismo 5, LittleBIGPlanet 2)... I bet you catch my drift here) Kanskje vi får se et lite glimt av Final Fantasy Versus XIII og The Last Guardian? Håper også på noen saftige spill-overraskelser fra Sony's side.

Og jeg har selvsagt snekret sammen en egen ønskeliste over spill jeg gjerne vil se mer av eller annonsert:

Resident Evil 6: Nå er det på tide at Capcom annonserer Resident Evil 6. Det sies at Capcom har 4 uannonserte spill og mange håper og tror dette vil være et nytt kapittel i Resident Evil-serien. Etter suksessen med Resident Evil 5, har Capsom uttalt de nok engang vil gi Resident Evil-serien en helt ny start, slik som de gjorde med Resident Evil 4. Håper på ny spillkontroll, flere gåter og skrekkelementer. Mens co-op aspektet var et elsk/hat forhold for mange, likte jeg det og håper det også vil være i Resident Evil 6. Samtidig ønsker jeg meg den samme følelsen da jeg spilte Resident Evil 4, at dette er noe frisk og nytt, men at man samtidig føler at man spiller Resident Evil. Og nå syntes jeg at det burde være en kvinnelig hovedperson i Resident Evil 6 og det burde være Claire Redfield (siden Jill Valentine allerede hadde en rolle i Resident Evil 5).

The Last Guardian: Etter at både GDC og E3 gikk forbi uten et eneste livstegn fra Team Ico's etterlengtede spill, regnet vi alle med at Tokyo Game Show ville være stedet der spillet ville bli presentert i sin fulle prakt. Men for litt siden så der mørkt ut, siden Sony kom med sin offisielle liste over spill som ville være å se under messen, hvor The Last Guardian ikke engang var nevnt. Skuffelsen var stor og jeg fryktet det verste. Heldigvis har Sony uttalt at de vil vise spillet med ny informajon. Om det blir en saftig presentasjon eller en kort trailer av The Last Guardian vites ikke. Uansett hva, gleder jeg meg til å se mer av dette lovende spillprosjektet.

Devil May Cry 5: I 2008 kom Devil May Cry 4, for første gang på Playstation 3 og Xbox 360. Mange ble skuffet da vår alles kjære Dante var byttet ut med fjompenissen Nero, selv om vi fikk muligheten til å spille sjefen sjøl mot slutten av spillet. I likhet med Resident Evil 6, håper jeg at Capcom virkelig slår på stortromma i år og annonserer Devil May Cry 5 til Playstation 3 og Xbox 350 (mange Move/Kinect muligheter her) Gi hedersplassen tilbake til Dante og pøs på med heftige stunts, store bosskamper og et frisk, dypt kampsystem så er jeg allerede solgt.

Ico/Shadow of the Colossus HD-remake: Etter at Sony valgte å fjerne muligheten av å spille Playstation 2 spill på de nyere Playstation 3-modellene, var det mange som rev seg i håret, fortvilet og frusterte over å ikke lenger kunne spille sine gamle favoritter. Sony svarte med å starte med HD-versjoner av gamle klassikere. Først ut var God of War I & II, som ble gitt ut i forkant av God of War III. Det viste seg å være et smart trekk og i vinter kommer Sly-collection, komplett med alle 3 spillene i ekte HD-kvalitet. Siden det ble kjent at Sony vil gjenskape gamle PS2-klassikere i HD, har det lenge versert rykter om at de vil gjøre det samme med kultklassikerne Ico & Shadow of the Colossus. Selv om ingen av disse spillene solgte spesielt bra, står de allikevel igjen som blandt de mest elskende og vakreste Playstation 2 spillene igjennom tidene. Så Sony, nå har dere ikke noe valg. Kom med det!

Det som iallefall er sikkert, er at vi har noen meget spennende dager foran oss. Hva ser dere mest frem til? Er det noen spill dere gjerne vil se mer av eller vil dere helst ha nye spillannonseringer?