Norsk
Min første filmanbefaling

Min første filmanbefaling

Skrevet av VixzOrius den 24 juni 2009 klokken 15:16

Nintendodude, jeg joiner gjengen!

Tittel: Wanted
År: 2008
Sjanger: Action
Aldersgrense: 15

Wanted var en film jeg verken hadde lyst til å se eller hadde store forventninger til, men når jeg helt tilfeldig fant den i lillebroren min sin filmhylle og så den, fikk jeg meg en stor overraskelse.
Wesley er en ekte taper. Han har en forferdelig dårlig betalt jobb og et kjedelig liv. Hans bestevenn er også utro med hans kone. Wesley er en pysete fyr som er ganske så forsiktig av seg. Han har lenge hatt lyst til å forandre måten han lever på, men han er ikke tøff nok til å ta beslutninger.

En dag drar Wesley på butikken for å kjøpe noen tabletter for hjertesykdommen han har, og alt forandrer seg. Han snur seg brått og der står ingen ringere enn den freidige Angelina Jolie, like flott som alltid. Plutselig befinner Wesley seg i en skuddveksling mellom Fox (Angelina Jolie) og en ukjent mann. Skuddvekslingen utvikler seg raskt til en heftig bil-scene, med mange fascinerende stunts. Underveis i denne scenen blir vår hovedperson, Wesley, slått i svime.

Noen timer senere våkner han på en fabrikk. Sloan, spilt av Morgan Freeman, kommer ned en trapp og ber han skyte av en flue sine vinger. Motvillig skyter han mot fluene og treffer perfekt. Da begynner han å skjønne at han har skjulte ferdigheter han aldri i verden hadde trodd at han hadde. Han får lov til å gå, noe de lar han gjøre frivillig.

Neste dag er alt forandret. Med 3 millioner dollar på konto og mer selvtillit enn noen gang kommer han på jobben med ett smil. Som vanlig kommer den ekstremt overvektige sjefen hans bort og maser om alle de samme tingene som hun alltid gjør, bare at denne gangen får hun ett svar. Han bokstavelig talt snakker hun i senk. Han går, og på veien ut plukker han med seg ett tastatur som han slår "bestevennen" sin rett i trynet med. Det føltes godt.

Rett utenfor sitter Fox i en bil og Wesley setter seg frivillig inn. De drar tilbake til frabrikken. Han blir fortalt at han er den eneste mannen som har ferdighetene som trengs for å drepe mannen fra butikken. Sloan forteller også at den ukjente mannen var personen som hadde drept faren hans. Wesley ville ha hevn, men for å få sin hevn måtte han trenes opp til en førsteklasses snikmorder.

Treningen begynner med at Wesley blir hengt fast på en stol og får seg en real omgang med bank. Men dette er ikke det verste. Han får blant annet en stor kjøttkniv gjennom hånden, mer grisebank og en vegg rett i trynet mens han står på ett kjørende tog. Snikmorderne i denne filmen er ikke vanlige snikmordere. De kan skru kuler, unngå kuler og noen kan til og med hoppe flere titalls meter. Etter hvert lærer Wesley å bruke ferdighetene sine og er i full gang på jakten på sin fars morder.

Wanted er en film som stort sett har det meste. Det er en film fullspekket av action og også litt humor, men det blir fortsatt ikke for mye. Den har en enkel historie som byr på veldig mange overraskelser. Skuespillerprestasjonene er veldig bra, med blant annet Morgan Freeman, Angelina Jolie og James McAvoy som spiller Wesley. I tillegg har den mange heftige bilscener og skuddvekslinger som man rett og slett bare må elske.

Grunnen til at jeg velger å anbefale Wanted, er ikke fordi det er en av mine favorittfilmer, men fordi jeg fikk meg en veldig positiv overraskelse. Så til deg som liker vidunderlige biljakter, voldsomme skuddvekslinger og tøffe kamper uten at blir en smørje av en actionfilm, se den!

Her er en link til en trailer som en liten smakebit:

http://www.youtube.com/watch?v=Z4pWuFv48Zk

Terningkast: 5

Denne filmanbefalingen ble litt rotete, men følte for å snekre sammen en liten anbefaling før jeg dro til varmere strøk sør i verden! Bare si ifra om dere ser noen skrivefeil! Husk forresten også at dette ikke er en filmanmeldelse, men en filmanbefaling.

HQ