Norsk

Trist som f***

Skrevet av TwIzTiD den 11 november 2013 klokken 11:31

Trist er stikkordet, vinter er grunnen. Jeg kan ikke huske et eneste år hvor jeg ikke har lengtet mot sommeren når gradestokken kryper mot negative tall. Omvendt, not so much. Jeg har aldri, aldri, uttalt at jeg gleder meg til snø og vinter. Kan ikke skjønne hvordan folk greier å motivere seg til denne tiden.

Facebook florerer av statuser som: "Endelig snø", "Kong vinter i anmarsj" etc. etc.... Mine heller mot: "Bilen nediset igjen, great...", "Glatt som en nybonet bowlingbane på veien, gøy å kjøre til jobb", "ÆSJ".... Jeg greier ikke for alt jeg prøver se noen positive sider med vinteren i seg selv. Riktignok har jeg bursdag vinterstid, og feirer jul. Men bursdag hadde da vel vært like fordømt positivt på en annen årstid? Og julefeiringen i Australia er da vel like fin selv om det er sommer? For 20+ år siden motiverte jeg meg med at julenissen måtte ha vinter for å komme seg rundt med gavene, men nå vet jeg jo at det var bygd på en løgn siden julenissen etter alt å dømme er kapabel til å fly, så det punktet kan jeg stryke av listen. Det er kaldt, det er upraktisk, det er glatt, det er is på bilen, det tar lengre tid å kle på seg for å stikke nesa ut døren, det er utrivelig og hvitt, jeg blir snøblind, jeg fryser, jeg blir våt på beina med en gang jeg kommer inn i stua og den fordømte snøen smelter seg inn i sokker og bukseben. Jeg HATER vinter.

Etter alt og dømme er jeg født i feil verdensdel, jeg burde vært født i for eksempel Thailand, og da helst i samme familie med samme levekår. For jeg vil jo nødig gi avkall på alle godene for å bli kvitt ondet? Har jeg det egentlig bra på tross av vinteren? Ja..... Vil jeg helst at det skal være sommer året rundt? Også ja... Vil jeg leve som en boms for å oppnå det? Nei...

Poenget blir da som følger: Jeg forbeholder meg retten til å syte over at vinteren kommer hvert år, jeg vil med rette syte over været og dets påvirkning på min hverdag. Likevel må jeg si at jeg har det bra, og kan være relativt fornøyd med tilværelsen når vinter er det største problemet jeg har. Pluss, sydenturer gir meg jo så mye mer når jeg vet hvor usympatisk, kald og forferdelig vinteren er?

Joda, jeg er fornøyd, livet er ikke det verste man har, selv om vinteren er kald. Nå har jeg gjennom bloggen greid å motivere meg for mørkere tider, hvilket forhold har nettopp du til vær og vind?

HQ