Norsk
Lavey Satanisme

Lavey Satanisme

Skrevet av Thincker den 31 mai 2008 klokken 17:53

Jeg ønsker å skrive en aldri så liten blogg om satanisme. Dette er dels pga. Ms artige blogg der han belyser enkelte kristengruperingers syn på satanisme og dels pga. det synet på satanisme jeg ser overalt ellers, også på dette forumet. Jeg vil først avkrefte/bekrefte noen kjente myter rundt dette livssynet, så skrive litt om satanisme generelt. Det er viktig at jeg i denne bloggen skriver om Lavey Satanisme, grunnlagt på 60-tallet av amerikaneren Anton Szandor Lavey. Det har gjennom hele kristendommens historie eksistert satanister, men Laveys tilnærming er det vi regner som den moderne satanismen. Så tenker dere sikkert: "Hvem er han som kommer her og tror han vet så sinnsykt mye om dette?!" - nei jeg kan ikke sinnsykt mye, men jeg kan en del, dette er fordi jeg er veldig fascinert av satanismen og deler mange av dens filosofiske betraktninger av verden. Jeg kan i enkelte sammenhenger til og med gå så langt som å kalle meg satanist, selvom det blir litt feil, det er mye de mener som jeg ikke står for.

Så over til mytene jeg nevnte:

1: Alle satanister prøver å være så slemme som mulig for å komme til helvete.

Dette er en grov, grov misoppfatning som har blitt underbygd, spesielt i Norge (Kirkebrenninger* etc.) av fordommer mot satanismen. For det første, satanister tror ikke på helvete, eller himmelen eller gud eller Jesus. Satanister er ateister. Dette kommer jeg til senere. For det andre, satanister har et aggressivt syn på verden, de mener hevn er en nødvendighet og satanismen 11. bud lyder " When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him." -men, det er ingenting i satanismen som forsvarer ondskap. Satanister mener at disse er nødvendige onder for at mennesket skal få utspille sin naturlige side.

2: Alle satanister tilber Satan.

Dette er litt feil og litt riktig. Mange tror at satanister tror på en fysisk satan, slik kristne tror på gud. Dette stemmer ikke. Satanister tror på en symbolsk satan. De tror på satan som ikonet på utbryteren, og fritenkeren. Geita i flokken av sauer. Dessuten sier de at de bruker navnet satan som et symbol på dyret og motivasjonen som lever inne i mennesket og som må få utløp. Satanister tilber satan som idé, men ikke som gud.

3: Satanismen er en religion med mange syke ritualer som er dirkete blasfemiske mot kristendommen.

Her er det bare ett svar. Ja. Ritualene er langt fra så syke som mange av dere kanskje tenker, menneske ofringer og lignende er bare sprøyt. Men, det finnes en hel del merkelige ritualer som nesten er som parodier på kristendommens. De har for eksempel en stor sexorgie hver høst.
___________________________________

Nå tror jeg mange av dere sitter og lurer på hvorfor satanismen i det hele tatt er en "religion" og ikke en livsfilosofi. Da er svaret enkelt. Det er en livsfilosofi. Anton Lavey tenkte ut en filosofi der han mente at mennesket er et dyr på lik linje med alle andre dyr, og at menneske må få lov til å spille ut sine dyriske sider. Det han så gjorde var at han pakket det inn i en "kult innpakning" noe som har gitt verdenssynet hans enorm publisitet. Han brukte kristendommens satanskikkelse fordi kristendommen har vært ekstreme på å fornekte menneskets dyrestatus. Hva er da mer naturlig å kalle "religionen" sin enn satanisme?

*Kirkebrenningene i Norge har ingenting med Lavey satanisme å gjør, det er ingenting i satanismens bud og lover som forsvarer angrep på andre religioner. Imotsetning til f.eks. kristendommen og Islam.

-Thincker out!

HQ