Norsk
Konsoll headsets - en vanskelig sak... 3

Konsoll headsets - en vanskelig sak... 3

Skrevet av TeaRunner den 18 november 2009 klokken 17:59

Søken etter det perfekte headset - DEL 3

Del 3 av denne bloggen har latt vente på seg. Grunnen til det er at jeg har fått tak i det AXPro headsettet jeg omtalte i Del 2. Så denne delen blir mer en anmeldelse, så skal jeg omtale nye headsets i neste del (Astro Gaming/Turtle Beach/Steelseries etc.).

Som sagt har jeg nå fått tak i Tritton AXPro headsettet. Lyden på dette beistet er ekstrem. Med justerbar time-delay og lyd volum for hver høytaler plantet rundt øre-koppen kan man så og si eksperimentere seg fram til ønskede lydkvalitet. Vil du ha den dundrende bassen som går av når en granat eksploderer, er det bare å sette bass-kanalen på full guffe. Slik kan man også gjøre med front, rear og center-kanalene.

Men det finns også en del kritikkverdige ting med headsettet. For det første er det ikke så veldig brukervennlig. Å sette på riktige innstillinger slik at hver kanal har riktig lyd og time-delay kan være ganske avansert. Det finns ingen "standard innstillinger" man kan sette på hvis man ikke klarer å finne ut av det. Produsenten oppfordrer selv kundene til å eksperimentere seg fram siden hvert headset ikke gir samme lyd ved et bestemt lyd-nivå, og resultatet kan variere veldig.

Klarer man først å justere lyden riktig, så finns det fortsatt en del elementære feil med headsettet. Ta plasseringen av mute-knappen for eksempel. Hvor mange rakett-forskere skal det til for å forstå at den bør befinne seg på plug-in jack'en man setter inn i xbox-spaken?! (Altså slik mute-knappen er plassert på vanlige Xbox Live mikrofoner). Det plager meg noe grassalt at jeg må ta øynene bort fra skjermen for å lete etter lydkontrolleren (som er festet til ledningen) hvor mute-knappen er gjømt bort.

En annen sak er at man må nesten rope for å få folk til å høre deg. Selve mic'en er så kort at den når meg halveis fra øret til munnen. Jeg kan egentlig ikke forstå hvordan Tritton kunne ha kvalitetssikkret headsettet når mic'en er så og si ubrukelig. Jeg har måttet ta den samme nødløsningen som fra det gamle Turtle Beach headsettet mitt (som beskrevet i Del 1) og teipet på den gamle XBL mic'en utenpå AXPro mic'en.

Final verdict

Dermed blir jeg litt delt om jeg skal sette en karakter på dette headsettet. Spiller du for det meste single-player og vil høre lydkvalitet av øverste klasse, er AXPro headsettet et perfekt kjøp, 9/10.
Hvis man spiller en del online og vil bruke headsettet til å kommunisere vil jeg heller foreslå at du kjøper et annet, 6/10.

Positivt:
+Ekstremt god lyd
+Justerbar time-delay
+Justerbare lydkanaler
+Lekkert design
+Egen volum kanal for voice.
(altså hvor godt man hører andre over)
Negativt
-Elendig mic
-Plassering av mute-knapp
-Masse ledninger (2 strømadaptere!)
-Lite brukervennlig

HQ