Norsk
Konsoll headsets - en vanskelig sak...

Konsoll headsets - en vanskelig sak...

Skrevet av TeaRunner den 24 september 2009 klokken 16:33

Søken etter det perfekte headset - DEL 1

Headsets har lenge vært en selvfølge ved PC spilling. Headsets til konsoll har derimot ikke vært så brennhett - før nå. Flere og flere investerer pengene i et godt headset til konsoll noe som merkes i en slik konkuransefokusert gren som gaming. For å overleve ute på de digitale markene i spill som Killzone 2, Halo eller Call of Duty trenger man i dag mere enn bare en ynkelig tutorial. Man trenger et headset.

Jeg har lenge vært på leting etter et godt headset til bruk for min Xbox 360. Begrunnelsen for at det skal være et headset er flere: Det støyer ikke så voldsomt når man bor tett innpå andre, det er portabelt og i forhold til store surround anlegg er prisen i en helt annen klasse.

For tiden spiller jeg på et headset fra Turtle Beach kalt Ear Force X1. Jepp, det er den gamle traveren i Ear Force serien og fungerer på god gammel stereo lyd. Det fine med denne stereo lyden er at den er veldig presis i "lydorientasjonen". La meg forklare: Hvis en spiller i Call of Duty prøver å snike seg opp bak meg for å stabbe meg med kniv, vet jeg, uten å se bak meg; hvor langt unna han/hun er, hvor mange grader jeg cirka må snu meg for å få spilleren inn i siktet og i hvilken fart spilleren er på vei i mot meg. Kort sagt: De er genial for Call of Duty-spilling.

Problemet er at de ikke er spesielt gode men tanke på selve lydkvaliteten. Bass lyden for eksempel er av laber kvalitet. Når en bombe går av vil man høre selve eksplosjonen ("boomet"), men isteden blir jeg sittende igjen med de lyse ettervirkningstonene fra lufttrykket som suser forbi meg.

I tillegg har mikrofonen(mic'en) på disse hodetelefonene blitt ødelagt og jeg har måttet lage min egen hjemmelagde løsning. Jeg har tatt det originale MS headsettet man får med når man kjøper en Xbox 360, skåret av "øreputene" og plastikken rundt (slik at bare de små ledningene står igjen), og teipet (duct-tape redder dagen nok en gang) de fast til mitt Ear Force X1 headset. Noen vil kalle det vakkert, andre vil kalle det ingeniørkunst.

Særlig praktisk er det derimot ikke. Resultatet er at jeg sitter igjen med et hav av ledninger som surrer seg opp i hverandre. Frustrasjonen av dette er ganske medvirkende til at jeg nå ser etter et nytt headset. Et punkt med et nytt headset bør altså være minst mulig ledninger.

Et trådløst headset ville jo vært fint. Samtidig vet jeg at de fleste headsets som er trådløs gir avkall på mye av lydkvaliteten pga for høy strømbruk. Og skal jeg prioritere så er lydkvalitet det som kommer først i en slik sak.
I i tillegg så liker produsenten å slenge på en ekstra null i prisen når det er trådløst.

Dog i min søken etter det perfekte headset snublet jeg over et nylig annonsert headset fra Tritton technolohies. Trådløst, 5.1 dolby digital surround sound, billig!! Dette var ordene som trakk meg inn når jeg fikk høre om Trittons nyeste headset; AX400. I stedet for å bruke dyr og avansert bluetooth teknologi så vil dette headsettet belage seg på god gammel radiofrekvens mellom motaker og sender. Dette er jeg litt usikker på om vil skade lydkvaliteten, så det ville vært fint om noen her på gr kunne ha gitt et svar:)

Det eneste problemet med dette headsettet er at det ikke er tilgjengelig enda. Det ble annonsert på E3 i år og har ikke fått noen utgivelsesdato enda. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke orker å vente et år eller to på et nytt headset. Så med det var den første drømmen om et nytt headset begravd.

Slutt Del 1.

I de neste kapitllene vil jeg se nærmere på en haug av merker. Blant annet Astro Gaming, Tritton, Steelseries og Turtle Beach.

Ser for meg at jeg kommer til å skrive dette i 3 deler. Håper dere kan komme med nyttig "insight" eller "guidance" (for å bruke noen fine engelske ord) slik at jeg ved slutten av dette kan inngå et kjøp av et nytt headset. :)

HQ