Norsk
Blog

Mitt inntrykk av Monster Hunter World betaen

Skrevet av Solidus95 den 12 desember 2017 klokken 16:32

Nå føles det ut som om jeg skrev forrige blogg for flere tusen år siden, så det er sannelig digg å endelig skrive et nytt blogginnlegg.

Først og fremst vil jeg nevne at jeg har vært en trofast Monster Hunter spiller, siden den første Monster Hunter spillet på PSP (den ble lansert i 2005). Mye har endret seg siden da, spesielt kampsystemet, karakterens fleksibilitet og våpener. Jeg husker spesielt at monstrene var usedvanlig vanskelige på de første MH-spillene, og kunne ikke sammenlignes en gang med dagens MH-spill. Å få tak i sjeldne materialer, våpener eller drakter var også veldig tidkrevende og vanskeligere. Før var man heldig om man f.eks. fikk "Rathalos Ruby" (som var den sjeldneste materialet fra Rathalos på de aller første spillene), nå er det bare "mehhh... dette har jeg 100 stk. av og bare selger videre". Spørsmålet er om MH-spillene fremdeles er like morsomme som de var for over 10 år tilbake?

Da jeg fikk Monster Hunter Tri på Nintendo Wii, var det revolusjonerende å kunne kjempe mot monstre i vannet. Undervannskamp ble dermed satt i fokus. I begynnelsen var det utrolig kult, men etterhvert tenkte jeg bare "helsikke, hvor vanskelig og treigt man beveger seg i vannet da!". De ble kjedelig med undervannskamper og jeg ble glad for at det uteble i de senere spillene. Ellers var det en utrolig kule endringer i det spillet, med det grafiske, områdene og ikke minst monstrene også - både med nye og gamle.

Da Monster Hunter kom på 3DS-konsollen var det utrolig kult. Jeg lengtet virkelig tilbake til PSP'en min, men etter at MH3-Ultimate kom på 3DS ble jeg like hekta på serien som før, eller nei vent litt... Jeg ble faktisk enda mer hekta i serien...

Nok om det gamle pratet mitt... Jeg har nå prøvd på Monster Hunter World betaen og inntrykket mitt er at dette kommer til å bli det beste Monster Hunter spillet noensinne som Capcom har laget. Jeg har stor tro på at dette vil bli en stor success og både gamle og nye fans vil mest sannsynligvis komme tilbake til den nye spillet i MH-serien. Det som dog er skummelt er om Capcom ender opp som EA og lager nye MH-spill hver eneste år, eller om de kommer til å slutte å støtte MH-World etter at de har kommet med nyere MH-spill i fremtiden. Et annet spørsmål er også hvorfor MH-World er på Xbox One, PS4 & PC, men IKKE på Nintendo Switch? Det er tross alt stor fanbase hos Nintendo spillerne.

Jeg har prøvd å legge ut videoer av at jeg spiller både multiplayer og singleplayer mot de tre ulike oppdragene som spillet byr. Problemet er at det er så komplisert og irriterende at Gamereactor hverken forteller hvilke filformat som er støttende eller hva som er feilen hver gang jeg ikke får til å opplaste videoene mine. Derfor legger jeg til bare en link til videoene jeg har lagt ut på Youtube-kanalen min.

PS: navnet på karakteren min er også navnet på Gamereactor brukeren min her, så bare å legge meg til som venn her på Gamereactor om du kommer til å skaffe deg det spillet :D


Video 1: https://youtu.be/GKBBWIzO-NE
Video 2: https://youtu.be/XA6EHOlHC44
Video 3: https://youtu.be/CEAG4SQglIg

HQ