Norsk
Feil Karakter?

Feil Karakter?

Skrevet av Serpentis den 19 mai 2009 klokken 13:29

Jeg trenger litt hjelp fra noen av skoleveteranene her på Gamereactor.

Nylig kom jeg opp til muntlig tentamen i naturfag med 48 timers forberedelsestid. Vi skulle lage en framføring om syrer og baser. Jeg ble ganske fornøyd, fordi jeg kom sammen med personen jeg hadde håpet på. Desverre vist det seg at vi jobba ganske forskjellig, så vi avtalte hva vi skulle gjøre på powerpointen og gikk hjem for å lage den hver for seg. Torsdag morgen (fremføringa var torsdag ettermiddag) kom han til meg og vi skulle smelte de to powerpointene sammen. Det viste seg at han hadde 3 lysbilder hvor han snakka veldig lite til hvert, mens jeg hadde 13 lysbilder og snakka en god del. For at det skulle bli litt mer likt så ga jeg ham motvillig 3 av lysbildene jeg lagde.

Framføringa gikk veldig greit, jeg fikk sagt det jeg skulle på en bra måte og følte at læreren syntes det var bra. Med partnern gikk det litt dårligere men vi kom jo igjennom.
Etter foredraget sa lærern at vi kom til å få minus fordi fordelinga vår var skeiv. Det syntes jeg var rart men sa ikke noe.

I går fikk vi karakteren tilbake. Jeg fikk en 5'er mens partnern fikk en 4'er. Jeg fikk over middels på alt bortsett fra på "samarbeid" hvor jeg fikk under middels. Dette betyr altså at hvis jeg hadde gjort akkurat det samme foredraget alene så hadde jeg fått en 6'er. Jeg synes det er ganske urettferdig at jeg også skal bli trekt for at han ikke har jobbet like mye som meg, spesielt siden det jo er individuell karakter.

Jeg klagde på karakteren, men lærern ble ganske sur og sa at vi måtte jo lære å samarbeide. Greit nok at vi skal lære det, men ikke på tentamen? Og som sagt, spesielt ikke med individuell karakter? Hadde det vært gruppekarakter hadde jeg vært helt enig med henne, men det var det altså ikke.

Nå lurer jeg på hva dere synes? Burde jeg klage mer og prøve å få karakteren revurdert (blir kanskje litt vanskelig siden det var muntlig) eller er jeg bare sutrete og det var en riktig karakter?

PS: Og for all del, jeg er fornøyd med en 5'er, det er jo en bra karakter, men jeg tenker litt på prinsippet nå.

Edit: Kikka igjennom framføringa igjen. Viste seg at jeg hadde 13 lysbilder, ikke 9 som jeg sa tidligere.

HQ