Norsk
Årets oppskrytte spill 2008

Årets oppskrytte spill 2008

Skrevet av Schass den 12 mars 2009 klokken 00:14

GTA IV. Et spill som har blitt skrytt opp i skyene av alle. Et spill som har vunnet mange priser og fått megahøye scorer. Hvorfor i huleste har det det? Det første jeg legger merke til ved spillet, er kontrollen. Det virker som om Nico prøver å klamre seg ut av en tykk tomatsuppe hver gang du beveger venstre analogstick for å få ham til å springe. Nesten som å bevege seg i gelé. Det blir ikke bedre når jeg setter meg inn i en bil for å kjøre. Bilkontrollene er jo helt på kjøret. Og da er det synd at den største delen av oppdragene går ut på nettopp dette - bilkjøring. For en altfor stor del av spillet består av å kjøre fra A til B, banke opp noen folk, og kjøre videre. Oppdragene er altså altfor repetitive, og det virker som de bare har pressa inn masse slappe oppdrag for å forlenge spillet.

Onlinen er også veldig kaotisk til tider. Noen ganger får man så vidt tid til å respawne før man blir drept igjen. På deathmatch kan man oppleve å respawne midt i en klynge av andre folk, og da overlever man ikke lenge.

Siktesystemet og skytinga er heller ikke noe spesielt bra. Auto-aimen gjør at det bare blir button-mashing når du har fiender rundt deg, og på de plassene der du må spille litt taktisk, så er heller ikke coversystemet heller på topp.

Dette er et bra spill, men det har så altfor mange mangler til at jeg hadde gitt den noe høyere enn 8/10. Og etter min mening er dette årets oppskrytte spill 2008.

HQ