Norsk

Eksklusive spill, døende ?

Skrevet av Prebaland den 21 september 2008 klokken 15:35

Eksklusive spill er et spill som kun kommer til en konsoll/Pc. Mange mennesker sitt valg av konsoll er basert på eksklusive spill, som konsollen kan tilby. Mange kjøper PS3 for MGS4 og Killzone2 og mange kjøper 360 for Gears of War 2 og Halo3. Folk som elsker Mario og Zelda skaffer seg en Wii. Jeg mener ikke at alle tenker slikt, men det er mange som gjør det i dag.

Men det er 1 ting som jeg tror vil skje. Jeg tror at vis utviklingen fortsetter så vil det bli færre og færre eksklusive spill. Grunnen er at det bare blir dyre og dyre å lage spill. Det betyr at utviklerne må selge mange spill for å tjene penger på det. Dette gjør at det blir vanskelig å overleve vis man bare lager spill til 1 konsoll. Selvfølgelig så vil utviklerene som jobber for Sony,Microsoft og Nintendo kun lage til sine " sjefer ". Men andre utviklere som la oss si Square Enix vil gi til flere konsoller.
Jeg tror FF13 er et eksempel på dette. Jeg ville aldri trodd at dette skulle komme til Xbox 360. Det kan selvfølgelig være andre grunner.

Men er færre eksklusive spill bra eller dårlig? Jeg vil si begge deler. Det vil være bra at det blir flere gode spill til alle konsoller. Men jeg er redd for at dette kan bety mindre konkurranse. Det kan tilogmed bety at ting kan bli dyrere. Men dette er langt i fra sikkert. Jeg er veldig spent på hvordan fremtiden ser ut.

Men hva synes du om tanken om at det blir færre eksklusive spill?

HQ