Norsk
Konspirasjonsteorier

Konspirasjonsteorier

Surfer du på nettet etter pålitelig informasjon om noe så havner du fort på sider som avslører skjulte "faktaopplysninger" om absolutt alt som skjer her i verden. Hvem sto bak drapet på JFK? Hvem sto bak 9/11? Hva foregår egentlig på Area 51? Sto noen konkrete personer bak svineinfluensaepidemien? Global oppvarming? Finanskrisen?

Av de mer utbredte teoriene på nettet så vil jeg påstå at det er 9/11 truth-gruppen som sirkulerer mest rundt. Disse folka hevder at Bush-administrasjonen sto bak 9/11 (eller ellevte september (11.09)) og enkelte mener til og med at de som visstnok skulle ha vært på de to flyene som kræsjet i World Trade Center i dag lever i beste velgående et eller annet sted i verden under en annen identitet - eller de ble eliminert av USAs regjering, hvem vet? Når det gjelder denne teorien (eller disse teoriene for å være mer korrekt) så skal jeg ikke benekte at det er noen indisier som tyder på at noen høyt på strå i den amerikanske regjeringen KAN ha hatt noe med det å gjøre. En ting er sikkert, og det er at verken Bush-administrasjonen eller Clinton-administrasjonen gjorde nok for å forhindre slike terrorangrep. USAs militære inngrep i andre land var nok en viktig årsak, mener nå jeg. Samtidig så er det utrolig mye "bogus", for å si det på godt norsk, som disse konspirasjonsteoretikerne kommer med. Jeg anbefaler alle å se Penn & Teller's Bullshit om 9/11 konspirasjonsteoriene, for å få et kritisk blikk på saken. http://www.youtube.com/watch?v=kcrF346sS_I

Så har vi en enda verre gruppe, New World Order konspirasjonsteoretikerne. For de som ikke vet det, så handler dette hovedsakelig om at en hemmelig organisasjon - ofte kalt Illuminati - kontrollerer samtlige globale kriser som har skjedd i historien og har øyne og ører overalt. Illuminati har en diabolsk plan om å ta over verden og bruke jordas befolkning som slaver. Det er riktignok mange forskjellige variasjoner av NWO konspirasjonsteorien.

Enkelte kristne miljøer kaller "den nye verdensordenen" for en satanistisk orden, som har som mål å fremkalle antikrist. I en del nynazistiske miljøer (og overraskende mange ikke-nazistiske miljøer faktisk) er det snakk om en zionistisk konspirasjon, dette har blitt knyttet en del til finanskrisen og i den tro at det er mange jøder som er innenfor banksektoren (de er altså dermed ansvarlige for krisen).

En annen, minst like tåpelig teori er den som bl.a. folk som David Icke har kommet med, at en reptilrase forkledd som mennesker styrer verden. Disse reptilene er for eksempel forkledd som George W. Bush og dronning Elizabeth. Icke mener å kunne se "reptilske" trekk i ansiktene og kroppsspråket deres, dette ser han også på som bevis. Det er millioner av andre variasjoner, og det ville tatt meg en god stund å nevne alle.

Alle som er interessert burde ta å lese litt om dette på wikipedia, deretter kan man sjekke ut hjemmesidene til disse gærningene - men for all del, ta det med en klype salt! Jeg mener nå at man skal være skeptisk til hva myndighetene foretar seg, men å komme med masse bullshit som ikke gir mening i det hele tatt, det er bare piss.

HQ