Norsk
Prostitusjon

Prostitusjon

Ok, nok en seriøs blogg om et seriøst tema. Igjen gir jeg mitt synspunkt på statens rolle i forhold til såkalte "kriminelle" handlinger uten offer.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=591501

Det overrasker meg stadig hvilke brutale midler organiserte kriminelle bruker for å opprettholde sin dominante rolle i det svarte markedet. Hadde ikke politiet hatt en enormt større oversikt over prostitusjonsmarkedet om kjøp og salg av sex hadde vært lovlig? På grunn av forbudet så blir prostitusjonen langt vanskeligere å overvåke, det samme gjelder for så vidt det meste man velger å forby (narkotika som jeg har skrevet om tidligere er et godt eksempel), men jeg synes det blir ekstra ille når dette faktisk er snakk om mennesker!

For å klargjøre litt; menneskehandel er kjøp og salg av mennesker som om de var objekter, altså det er noen personer som utfører tvang mot andre personer, noe som helt klart er ulovlig. Disse menneskene blir ofte tvunget ut i prostitusjon av bakmenn, som er de som virkelig tjener pengene (ikke de prostituerte som gjør all jobben).
Prostitusjon er utveksling av seksuelle tjenester mot penger, altså i bunn og grunn helt legitimt så lenge det skjer av frivillig karakter. Allikevel er det ulovlig å kjøpe sex, selv om en del prostituerte gjør det av frivillighet. Dette er moralisme og diskriminering. Jeg tror ikke på et samfunn hvor staten kan si at det du gjør er umoralsk, når det du gjør helt og holdent er ditt eget valg! Menneskehandel er et stort problem, men prostitusjon i seg selv er det ikke noe i veien med, med mindre du mener det er "umoralsk" å selge sex som en tjeneste da. Selv om man skulle mene det, så trenger man heller ikke være for et forbud, i hvert fall om du er av samme oppfatning som meg, at det er et menneskes rett å gjøre hva han/hun vil så lenge det ikke går utover andre.

Som Oliver Wendell Holmes sa: "The right to swing my fist ends where the other man's nose begins." Eller noe i den duren.

HQ