Norsk
Problemet med narkotika 2

Problemet med narkotika 2

Skrevet av Napalm Scum den 14 februar 2010 klokken 16:53

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article3516250.ec
e

Endelig er det noen som tar opp narkotikaproblemet i norsk media på en noenlunde seriøs måte, og endelig så ser det ut til at folk her i landet begynner å skjønne hvilken katastrofal narkotikapolitikk vi har ført de siste 30-40 årene. Kampen mot narkotika er for lengst tapt, nå må de moralistiske politikerne i regjeringen og på stortinget forstå at de fører en meningsløs krigføring mot en altfor sterk fiende.

Per i dag er narkotika et stort samfunnsproblem, millioner av kroner blir brukt på å motvirke bruk av alt fra cannabis til heroin. Ironisk nok er det ingen som har foreslått å forby nikotin (det mest avhengighetsskapende rusmidlet som eksisterer) eller alkohol, som er et langt større problem i forhold til ro og orden, og langt mer skadelig for kroppen enn en joint.

Det er også svært urettferdige strafferammer for narkotikakriminalitet sammenlignet med f.eks. voldskriminalitet, noe jeg var inne på i min forrige blogg om temaet. I USA har de samme såkalt "avskrekkende" fengselsstraffene blitt brukt, men dette har ikke ført til noen stor bedring der heller. Mange profilerte politikere der borte, bl.a. den republikanske presidentkandidaten i 2008-valget, Ron Paul, har gått inn for legalisering og/eller regulering av narkotika. I Norge er det kun enkelte Venstre-politikere (av stortingspartiene, vel og merke) som har nevnt noe lignende, og de er i sterkt mindretall.

Hovedproblemet er nok at politikere mener at loven skal gå foran med et godt eksempel, og ikke oppfordre til bruk av narkotika (som om det var en selvfølge!). Hvis man skal forby narkotika, hvorfor ikke like gjerne forby alkohol, snus, røyk, usunn mat, godteri, brus og så videre? Det burde være opp til hver enkelt å bestemme hva som er for ens eget beste, benytt heller ressursene man sparer på å opplyse folk om farene ved bruk av rusmidler. Moralisme i loven er en uting, og fører ikke noe godt med seg. I land som for eksempel Kina er det dødsstraff for å smugle narkotika inn og ut av landet, fremdeles så har de også nok av problemer med narkotika. Staten burde ikke regulere narkotika, alkohol, nikotin, gambling eller noen andre såkalte "kriminelle" handlinger uten offer. Legaliser narkotika nå!

HQ