Norsk

Problemet med narkotika

http://www.dagbladet.no/2010/01/07/nyheter/innenriks/tollvesenet
/smugling/narkotika/9813145/

Når Tollvesenet skryter av å ha beslaglagt ekstra mye narkotika i 2009 så virker det ikke som om de tenker på hva slags konsekvenser dette får for de tyngre narkomane, for ikke å glemme alle oss andre.

Det er egentlig et temmelig enkelt regnestykke: Når mengden heroin som kommer inn landet blir mindre, øker både prisen og etterspørselen. De narkomane må stjele og prostituere seg i enda større grad for å få råd til sin daglige dose, og dosen de får er ofte blanda ut med masse annet dritt, noe som igjen øker sjansen for dødsfall blant de narkomane.

Et annet mer globalt problem, er at mesteparten av all heroinen (omtrent 90 %) kommer opprinnelig fra Afghanistan. Ikke bare er det kriminelle nettverk som tjener penger på handelen, men Islamistiske terrororganisasjoner som Al Quaida også fordi de har kontroll over selve opiumsdyrkingen.

Mitt standpunkt er at krigen mot narkotika for lengst er tapt, myndighetene må slutte å kaste bort ressurser på narkotikahandelen, og heller ta kontroll over markedet slik at de narkomane får rene heroindoser og rene sprøytespisser.

Å for å sette det hele i perspektiv, i går leste jeg i ettermiddagsutgaven av Aftenposten at en fyr som sparka en gordon setter til døde fordi den angivelig skulle ha angrepet hundene hans (noe som ble tilbakevist av de fleste vitnene i saken) fikk kun 30 dagers fengsel. Men i dag leste jeg (i samme avis) at en 23 år gammel tobarnsfar fikk 90 dagers fengsel for å ha oppbevart 491 gram hasj. Hva er verst, å sparke en hund til døde for no reason eller å oppbevare narkotika?

HQ