Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Mr. Red rater Star Wars filmer

Mr. Red rater Star Wars filmer

To rate or not to rate ? Thats the question


.Jeg har av flere, både her på Gamereactor og andre steder blitt bedt om å lage en rating over Star Wars filmene. Det har jeg prøvd mange ganger, men gitt opp hver gang. En av grunnene til det er at jeg elsker Star Wars generelt og filmene spesielt og har vokst opp paralelt med disse filmene. De har preget meg som menneske sikkert mer enn det jeg gir dem cred for. f.eks utviklet jeg ikke vennskap med andre barn hvis de ikke var Star Wars fans.

Hvilke musikk folk likte og om de var Star Wars fans var essensielt i hele tenårings perioden og det var det som indikerte hva slags menneske du var og om du var verdt å bruke tid sammen med. Det var identitets skapende. Hard Rock, Heavy Metal og STAR WARS.

Senere i livet ble jo dette mindre viktig. Folk kommer og går i livet. Vennskap og forhold oppstår og svinner hen. Sånn er livets gang. Men det er nå en gang sånn at min aller beste venn gjennom de siste 17-18 årene er, akkurat som meg en dedikert musikkelsker, hard rocker, og Star Wars fan.


Anyway..

Jeg skulle liksom rate disse filmene. Og da tar vi for oss de 9 live action filmene som har kommet pr. dags dato. Jeg dropper Star Wars: The Clone Wars. Animasjonsfilmen fra 2008. Selv om den ble satt opp på kino. Den får ikke være med i denne ratingen. Grunnen til det er at jeg liker ALLE de 9 live action kino filmene vi har fått servert så langt. Men i varierende grad.

Så da begynner vi.

Nr 9. Star Wars : The Phantom Menace.
Selv om jeg elsker denne filmen så har den flest irritasjons momenter av dem alle.

Nr 8. Star Wars : Attack Of The Clones.
Det jeg liker minst med denne er at den er litt for lang. Noen av scenene burde vært klippet noe ned. Men det er mye gull i denne filmen.

Nr 7. Star Wars : The Force Awakens
Til tross for at vi får to ekstremt flotte nye karakterer i Rey og Kylo Ren når ikke denne lenger opp på listen.

Nr 6. Star Wars : Return Of The Jedi
Tidens tann har bitt sine merker i deler av denne selv om throneroom scenen er noe av det beste i hele Star Wars mytologien noen sinne. Det begynner å bli knepne marginer her nå.

Nr 5. Star Wars : Revenge Of The Sith
Denne filmen er så full av Star Wars lore og viktige hendelser i dette fantastiske universet at den kunne vært på toppen av listen om utførelsen hadde vært bedre. Revenge of the Sith er grandios i sin historie fortelling.

Nr 4. Star Wars : The Last Jedi
Episk. Modig og proppfull av ikoniske øyeblikk. Igjen.. Kylo Ren og Rey både beriker og utfordrer sagaen. Men den burde nok vært klippet noe ned.

Nr 3. Rogue One: A Star Wars Story
Minimalt med negativt å si om Rogue One. Det eneste som skurrer litt for meg her er Chirrut Îmwe. Uansett. En nydelig Star Wars film.

Nr 2. Star Wars : The Empire Strikes Back
Fantastisk film !

Nr 1. STAR WARS (1977) A New Hope
A hero`s journey from begining to end. Selve symbolet på alt som er å elske både med Star Wars og film generelt. A New Hope står seg støtt som den ikoniske og banebrytende filmen den for alltid vil være og selve døren inn i mitt elskede univers i galaksen langt, langt borte. Jeg så den første gang for lenge, lenge siden. Jeg vil elske den for evig,evig og alltid.

HQ