Norsk
Lyssabelen min!

Lyssabelen min!

Skrevet av Los den 12 desember 2012 klokken 16:50

I dag er vente tiden over! 12.12.12. Dagen når et av mine mål i livet ble nådd. Jeg eier min helt egne lyssabel! Det kan høres lite ut, men det har tatt meg 23 år. Men nå står min Darth Vader Force FX Lightsaber fra Hasbros Signature Collection her. Wow!


Det hele begynte i oktober når jeg hadde bursdag. Jeg fikk noen penger med beskjeden «Kjøp deg noe du alltid har ønsket deg, men aldri har tatt deg råd til!» Vel...hva kunne det være? Jeg gikk å holdt på pengene å kikket i butikker å på nett. Hva kjøper jeg meg, som jeg alltid har ønsket meg? En dag snublet jeg over en annonse på Finn.no. Lyssabel selges! Lyssabel! Det vil jeg ha! Men mannen som hadde lagt den ut på Finn.no ville ikke selge lyssabelen han hadde lagt ut for salg. Så..hva nå? Å kjøpe en lyssabel fra utlandet å få den sendt hit er ganske dyrt, pluss toll å greier.. Så jeg la det fra meg. Men jeg klarte ikke slutte å tenke på å kjøpe meg en lyssabel. La meg forklare:


Star Wars har hatt en stor påvirkning på meg hele mitt liv. Fra første gang jeg så «The Empire Strikes Back» har jeg vært frelst på Star Wars. Lego, leker, filmer. Alt. Det er en av hjørnesteinene i meg.
I min barndom lekte jeg Star Wars. Jeg brukte alt jeg fant passende til lyssabler, men jeg hadde aldri en «ekte». Pinner, rør, fjernkontroller, ble brukt som lyssabler i lek. Og like gøy var det alltid. Men den ekte uteble altså. I mine ungdomsår la jeg det fra meg. Jeg så filmene, men jeg lekte ikke lengre. Også er det noe med å være 23 år å bruke en god slump penger som skal gå til «praktiske og voksne ting» på en «leke».. Men nå har jeg innsett en ting. Om jeg ikke kjøper meg en lyssabel nå vil jeg aldri oppleve å ha en! Jeg kommer aldri til å bli 10 år igjen, Det kommer aldri til å bli «passende» for meg å kjøpe. Men jeg har jo alltid hatt lyst på en...


Så, tilbake til oktober. Jeg bestemte meg for at det måtte bli en lyssabel. På Play.com fant jeg Darth Vaders Empire Strikes Back Force FX Lightsaber til 750 kr. Men den kunne ikke sendes til Norge. BLAST! Men aha! Min gode venn Adrian bor jo i England! Og han var selvsagt villig til å hjelpe. Jeg bestilte en og fikk den sendt til han, hvor han pakket den opp, sjekket at den var hel, pakket den ned og sendte den til meg. Privat person til privatperson er det nemlig en verdigrense på 1000 kr før du må tolle. Så begynte ventingen...


Men i dag, nøyaktig 4 uker etter å ha reist fra London, landet pakken i fanget mitt. Oh the feeling! Har du noen gang fått noe du har ønsket deg så lenge at du ikke trodde du ville få det? Det er så utrolig deilig!
Den er fantastisk! Metal håndtak med små detaljer over alt gjør det til en virkelig kul ting å ha for en Star Wars-fan, det er virkelig en flott replica av filmhistoriens kuleste villans fryktede våpen. Det lysende røde bladet lyset opp stuen, og den kjente lyden fra Vaders sabel fyller rommet. Lydene er tatt direkte fra filmen. Jeg kan nesten høre Vader puste bak meg når jeg tenner den. Den har en tennings lyd, og en lyd når den slås av, samt humingen fra en på skrudd lyssabel, bevegelses lyd og en lyd for når bladet treffer noe.

Trivia (!): Darth Vaders lyssabel har bare en lyd når den treffer noe. Andre lyssabler hadde flere lyder med tanke på hva den traff osv, men Vaders hadde bare en.


Nå står den altså på bordet foran meg. Et ønske jeg har hatt siden jeg var liten er oppfylt. Jeg kan krysse «Få min egen lyssabel» av min «Ting å gjøre før jeg dør» liste. Og nå til det viktigste: Hvor skal den stå?

Har du noe du har ønsket deg lenge, men ikke tatt deg råd eller følt at det er passende å kjøpe? Når skal du ta den råd til å kjøpe det? Husk bare å gjøre det mens du kan!

HQ