Norsk
Blog
Gleden av å gi (Og litt om å få)

Gleden av å gi (Og litt om å få)

Skrevet av Kniggeth den 24 desember 2011 klokken 16:53

Juleaften er over oss, for noen kanskje dere sitter og knasker på ribbesvor, gnager på et sauebein, eller nyter resultatet av fiskelykken. Om litt er det tiden inne for, for de som fremdeles har barnet i oss, den viktigste delen av julen: Presanger!

Presanger er et merkelig fenomen. Vi gir noen en ting vi håper de vil ha, i bytte mot noe vi ikke vet hva er. Så lurer jeg litt på hva som gjør det så morsomt? Og tenker da litt tilbake på onsdagen hvor alle årets julegaver ble kjøpt i løpet av 2 timer. Og hvorvidt det var akutt mangel på søvn, eller noe mer hjertefølt, hadde jeg det gøy med å finne dingser som jeg tror familie og venner vil like. De fleste gangene treffer jeg noen lunde blink(i hvertfall om jeg skal tro min søster), og kanskje det er derfor det hele er litt mer moro?

Gleden av å gi er noe som har kommet litt med tiden. Og den bunner ut i at det er gøy å gjøre noen glad. Og gaver er alltid litt stas slikt sett. Min søster får aldri vite hvor mye som blir brukt på henne. Men hvorvidt det er litt mindre ett år, eller mer et annet(I år går vi for mer med en vinterkåpe ca. 1000kr mer enn planlagt) treffer gaven vanligvis godt nok til å bli overøst i klemmer og smil. Og da er det gøy å gi.

Så kommer det til å få. Jeg tenker da litt på "dagens ungdom". Skal man tro media, ønsker gutter og jenter i alderen 13-16 år seg aller mest iPad, Smart phones og bærbare monster PCer. Og jeg hørte da på fremtidens voksne på Radio Norge en sen desember natt. Hvor en kommentar til hvorvidt den spurte ville bli skuffet om det ikke lå en av disse elektronikk dingsene under treet. "Ja, det vil jeg nok bli".

Noen gaver er kulere enn andre. Jeg lurer for eksempel fryktelig mye på hva dette DVD-cover store gaven som tre venner spleisa sammen for å få til er for noe. Men selv om sokkepakken fra farmor kanskje er litt gammel etter at den offisielt er blitt tradisjon, så smil og vær glad. Smilet du gir tilbake for en gave, kan være den gleden det er å gi :)

HQ