Norsk
Onkel Tinnitus på besøk

Onkel Tinnitus på besøk

Skrevet av KlM den 19 mars 2009 klokken 05:34

Kl er ca 05:30 og jeg er fortsatt våken. Om en time hopper jeg i dusjen og
drar på skolen med 07:22 toget til Ski. Spørsmålet er da: hvorfor er jeg fortsatt våken?

Forestill deg at du skal legge deg. Du pakker deg godt inn i dyna og ser påmobilen din at kl er halv tolv. Du setter på alarmen og legger den fra deg for nå er det tid for å sove. Du lukker øynene og slapper av, drømmeland venter på deg.

Det er da helvette starter. Helt i bak i hodet ditt hører du det, djevelens symfoni kommer masjerene opp i gjennom øregangene dine og atter en gang skal gjøre din natt til et evigvarende helvette.

Herr Tinnitus er på besøk igjen.

Du gnir deg i øret og håper at det bare er et lite tilfelle piping i øret, den høye pipelyden irriterer vettet av deg. Minuttene går, lyden er der ennå. Du holder deg for nesa og blåser ut slik at ørene dine popper. Fortsatt vil det ikke gi seg. Minuttene blir til et kvarter. Du bokstavelig talt slår håndflatene dine mot ørene dine i håp om at trykket vil ta knekken på den forpulte fittefaenskapen en gang for alle, men nei. Kvarterene blir til timer som igjen blir til hel netter.

Forestill deg ar det er din hverdag, for det er min.


Tinnitus ( også kjent som øresus ) er en konstant lyd, støy, summing eller pipelid i øret forårsaket av skadet eller forstyrrelse på hørselsnerven. Den er ofte forårsaket av høye lyder, men også av mange andre faktorer. Mange lider av tinnitus og sliter ofte med det. I mange tilfeller er den så svak at man knapt merker den, hos andre kan den være så høy at den er rett og slett smertefull.

Jeg startet å merke tinnitus tendenser for noen år tilbake. Jeg hadde til da ikke vært på noen konserter og jeg hadde heller ikke hørt på noe høy musikk over lengre perioder. Det ble gradvis verre til det stadiet hvor jeg er nå hvor jeg ikke klarer å sove grunnet pipelyden i øret mitt. Det gjør meg trøtt på skolen, noe som går utover karakterene mine, går utover mitt sosiale liv og utover min psykiske helse.

Hos legen er det aldri sympati å få. Mange av de som lider for ofte "Du var så dum at du ikke passet på hørselen din så nå for du slite med det resten av livet" Si det til soldatene som ofret hørselen sin for bomber og granater så du kan sove trygt om nettene. Tinnitus er den andre mest frekvente lidelsen blant eks soldater, post traumatisk stress syndrom ligger øverst.

Det finnes nemlig ingen kur for tinnitus. Nada, nichts, nothing.

Mange så håp i stemcelle forskning og håpet at det skulle fostre en kur for tinnitus, men den fundamentalistiske Bush administrasjonen satte en stopper for den eneste stemcelle laben i verden som faktisk prøvde å finne en kur. Så nå ligger den forskningen 8 år etter. Tusen takk Bush, du kan dra til fittehelvete og brenne for evig tid i din egen avføring din forbanna hestepuler. Beklager ordbruken, men jeg er faktisk så forbanna pisst off på den idioten og hans følgere.

Folk som lider av tinnitus blir ofte ikke tatt seriøst og lidelsen blir sett på som en triviell lidelse. Det endrer ikke faktum at mange som lider av det faktisk begår selvmord fordi de ikke orker å lide seg igjennom en dag med den ustoppelige lyden som driver deg bokstavelig talt til vanvidd.

Lignende lyder som man opplever igjennom tinnitus blir faktisk ofte brukt som tortur. Så ille er det faktisk.

Hvis du lurer på hvordan det er så trykk her.

http://www.youtube.com/watch?v=OE5fIoveLoM&feature=related

forestill deg dette i 5 timer så skjønner du hva jeg mener.

Så er jeg den eneste her på dette forumet som lider av tinnitus og blir ikke tatt seriøst av legene?

Og for guds skyld, skru ned volumet på hva du enn nå hører på.

HQ