Norsk
Jurginator's Topp 10 Favorittspill Fra 2014 (nr. 1)

Jurginator's Topp 10 Favorittspill Fra 2014 (nr. 1)

Skrevet av Jurginator den 25 desember 2014 klokken 11:45

Her er noen andre spill jeg spilte i år, men som ikke nådde helt opp på listen:
-The Binding of Isaac: Rebirth
-The Legend of Korra
-Fantasy Life
-Super Smash Bros. For 3DS
-Mario Golf: World Tour
-Pokemon Omega Ruby
-STRIDER

Gode spill alle sammen, men nå er det tid for det beste spillet fra 2014.

1. Donkey Kong Country: Tropical Freeze (Wii U)

Det er rart hvordan ting kan snu. Nintendo viste flere spill for første gang i 2013, blant annet Super Mario 3D World, A Link Between Worlds og Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Felles for dem alle var at de fikk en litt lunken mottakelse av fansen, meg selv inkludert. For selv om jeg elsket Donkey Kong Country Returns, ville jeg at Retro Studios skulle jobbe med noe nytt, noe vi ikke hadde sett før. Heldigvis viste det seg at de nevnte spillene virkelig skinte da vi fikk spilt dem.

DKCR var min favoritt 2D platformer gjennom tidene, men DKCTF er bedre på alle måter. Det ser nydelig ut. Hver eneste level har uhørt mye detaljer i bakgrunnen. Hvis du tar deg tid til å se deg litt rundt vil du alltid finne noe kult. Kontrollen er perfekt. Man kan kjenne vekten til Donkey Kong, men det føles aldri restriktivt. Å hoppe på fiender er tilfredsstillende og det er utrolig hvor fort man kan blåse igjennom levelene hvis man er god nok. Jeg må også applaudere utviklerne for å lage gode vann-leveler. Måten man kontrollerer DK i vannet funker utrolig bra. Man trenger ikke sverdfisken denne gangen. Her har Mario virkelig noe å lære av DK og Rayman. Musikken er himmelsk. Ikke bare er det ny musikk for nesten hver eneste bane, sangene er minneverdig og varierer fra jazzy up-beat til rolig og vakker. Kanskje den største oppgradering fra DKCR er bossene. De er kreative, uforutsigbare og ikke minst veldig vanskelige.

Kontroll, grafikk, musikk og bosser er selvfølgelig alle viktige deler i et spill, men kanskje det aller viktigste elementet i en platformer er level design. Dette spillet gjentar seg aldri. I et øyeblikk rir du på et nesehorn mens lyn slår rundt deg og du må bevege deg fort fordi bakken under deg forsvinner. I et annet øyeblikk svømmer du rundt i en undervannslabyrint. Kreativiteten i levelene er det som har imponert meg aller mest og det er derfor Donkey Kong Country: Tropical Freeze er mitt favorittspill i 2014.

Jeg kunne snakket my lengre om hvorfor dette er et av de beste spillene jeg har spilt, men nå holder det vel. Jeg har spilt det gjennom tre ganger allerede (en gang på hard mode), noe som skjer uhyre sjeldent. Spill blir sjeldent bedre enn dette.

HQ