Norsk
Kommer det for mange gode spill?

Kommer det for mange gode spill?

Skrevet av Jonas A D den 27 oktober 2008 klokken 20:32

I fjor høst var jeg i ekstase. PS3 hadde kommet for et halvt år siden og det var ikke noen direkte overflod av spill til denne manskinen enda. Men rundt Oktober/November tider løsnet det plutselig. Spill som Uncharted, Call of Duty 4, Assasins Creed, Ratchet and Clank: Tools of Destruction, Orange Box, Sega Rally, Guitar Hero 3 osv. var spill som måtte kjøpes inn. 360 eiere slet heller ikke med å få tiden til å gå denne perioden; de hadde kanskje enda mer å gå på. Og for meg som hadde en PS3 var det fantastisk å endelig få et skikkelig rush med spill. Men et problem oppstod; det kom nemlig utrolig mange spill og noen måtte i helst velges bort, noe som viste seg å bli en veldig vanskelig utfordring. Dette viste det seg at jeg ikke klarte, og spillene hopet seg opp og det var bare å starte å spille seg igjennom bunken. På dette tidspunktet tentke jeg at det aldri i verden kom til å bli en like fantastisk spillsesong neste høst, men den gang ei.

For nå sitter jeg her igjen, et år senere, og sliter med akkurat det samme problemet. Listen over spill som burde (må) kjøpes inn blir bare lengre og lengre jo mer jeg surfer på nettbutikker o.l. og ser hvilke spill som kommer. Spill som Star Wars: The Force Unleashed, Mirrors Edge, Far Cry 2, Little Big Planet, Motorstorm: Pacific Rift, Fallout 3, Resistance 2, Rock Band 2 og Guitar Hero: World Tour osv. er spill som definitivt skal vurderes i år, og sansynligvis klarer jeg ikke å velge bort veldig mange av dem. Og plutselig begynner jeg å tenke; jeg har «bare» to konsoller. Tenk på folk som har alle 3 pluss en PC som skriker etter nye spill. De må ihvertfall ha det vanskelig med valget.

Men hvorfor skal dette være negativt? Er det ikke bare bra at vi får mye å velge imellom? Og svaret på siste spørsmål er jo selvfølgelig ja, men jeg som spiller blir jo påvirket av at jeg føler jeg «må» spille igjennom alle de gode spillene. Jeg føler nesten at jeg må skynde meg og bli fort ferdig så jeg kan starte med neste spill. Det ender nesten opp med at det blir et stressmoment å få med seg alle de gode spillene, og man klarer nesten ikke å nyte hvert enkelt spill skikkelig. Eller, det vil si at JEG føler det sånn. Så i år skal jeg prøve å holde meg til KUN de spillene jeg føler ser aller mest interresante ut, og heller spre resten av spillene utover de periodene av året hvor spilltørkene skyter inn. Da har de kanskje tilogmed gått ned i pris og hvert enkelt spill vil nytes fult ut!

Hvordan føler dere det? Er dere enige i at det blir for mye spill, eller klarer dere å styre dere?

HQ