Norsk
Blog

Valg av utdanning.

Skrevet av Joeymacflow den 11 september 2009 klokken 16:08

Om litt over et halvt år fra nå av må jeg ha bestemt meg for hvilken videregåendeskole jeg skal gå på.

Det jeg vurderer er to yrker, politi og branningeniør. Hvis jeg skal bli branningeniør(også kalt branninspektør) må jeg gå bygg- og anlegg 2 år og 3 år i lære som feierlærling. Ingen problem med denne utdanningen, på et godt snitt er det null problem å komme inn på en skole med 2 i gjennomsnitt. Samtidig hvis jeg velger denne veien, som høres mest spennende ut i tillegg praktisk ut og endel venner som går bygg- og anlegg.

Det andre yrket jeg vurderer er (selvfølgelig) politi, da må jeg gå studiespesialiserende i 3 år noe som høres grusomt kjedelig ut samt veldig teoretisk. (Jeg er en praktiker). Etter 3 år med studiespesialisering er jeg mest sannsynlig nødt til å få med litt arbeidserfaring i noen år, for eksempel vekter, fengselsbetjent o.l. Denne veien er den tyngste, mest kjedelig og mest teoretiske av de to jeg vurderer. Men politiyrket virker som et utrolig spennende og varierende yrke jeg virkelig kunne tenke meg!

Og er man egentlig gammel nok til å bestemme en stor del av fremtiden sin som bare 15 åring/16åring? Det er jo mange som kommer til å velge mekken, elektro og bygg kun fordi det høres gøy ut å gå der. :? Det er rett og slett litt for tidlig og bestemme en så stor del av dine videre år kun som 15/16åring mener nå jeg! I et tilfelle jeg kjenner til var den er rastløs ungdom på kun 15 år som begynte å drite i skolen i 10. klasse bare fordi han skulle inn på mekken, skolen med lavt snitt og liten intelligens, mente han selv. Noe han angrer på nå, han får tydligvis ikke byttet skole grunnet til at han "hoppet/datt" litt ut i 10. klasse og mangler kunnskap noe som vil si dårlige karakterer. Tenk det som er lurest for deg i fremtiden, ikke det som hørest mest morrosamt ut!

Hvilket yrke har du valgt, og hvilken utdanning? Vær så snill og svar, er skikkelig intressert i dette!

HQ