Norsk
Blog

Kvifor spelar du?

Skrevet av Ine den 9 mai 2010 klokken 21:58

I alle år har eg trudd at alle spelar videospel av same grunn som meg. Historie. Kjensla av å vere ei del av eit stort univers, der du følgjer ei historie og karakterar som du verkeleg blir knyta tel. Ei historie du lengtar etter å fullføre. Slik er det tydelegvis ikkje. Er eg ein einsam skapnad som eigentleg ikkje har peil på kvifor videospel er så populært som det er? Det heile starta med ei samtale på msn med ein ven.

Ine seier: Har du prøvd det nye spelet som heiter «Red Steel 2?»

Peter seier: Nei. Er det bra?

Ine seier: Det er fantastisk! Må si det er eit av de beste Wii-spela som finnast. Gameplayet er noko heilt for seg sjølv. Sverdrørslene på skjermen er heilt identiske med kva rørsler du gjer på ordentleg. Verkeleg imponerande!

Peter seier: Nja. Eg speler eigentleg mest PS3. Eg får ikkje meg sjølv til å skru på Wii'en, liksom.

Ine seier: Eg veit kva du snakkar om. Eg har vore der. Men eg angrar ikkje eitt sekund på at eg gav Red Steel 2 ein sjanse. Kanskje du også burde det?

Peter seier: Eg trur at eg klarer meg for nå. Har du kjøpt Just Cause 2 endå?

Ine seier: Nei... Eg er eigentleg ikkje særleg glad i sandkassespel.

Peter seier: Kva snakkar du om?! Sandkassespel er Guds skaparverk!

Ine seier: Sandkassespel kan så klart vere gøy, men de har tilnærma aldri ei skikkeleg historie. Og det er jo det som er det essensielle med alle spel: ei spennande historie du bare komme vidare i. Stemninga er òg viktig. Ta til dømes Bioshock. Ikkje for omfattande historie, men ei stemning så nifs at man berre elske det! Dette er kvifor eg speler.

Peters seier: Hæ? Man speler for å ha moro! Just Cause, GTA og andre sandkassespel er jo utruleg gøy! Vær seriøs no. Visst eit spel hadde hatt forferdelege kontrollarar med masse glitchar og bugs, men hadde ei super-awesome historie, hadde du faktisk gjennomført det?

Ine seier: Ja, sannsynlegvis. Det kjem jo an på tilfellet, men det er mye som må tel for å øydeleggje ei skikkeleg god historie!

Peter seier: Eg forstår meg ikkje på deg. Spel er underhaldning. Spel skal vere gøy. Eg ville aldri pint meg igjennom eit forferdeleg spel bare fordi det hadde god historie.

Så kva meiner de? Kva er faktisk mest viktig med eit spel? Skal det vere drivande historie eller heftig gameplay? Legg igjen ei kommentar og fortel meg kvifor du spelar!

Kvifor spelar du?

I morgen er det nynorsktentamen. Og jeg er patetisk. Fikk kapret meg til en femmer i fjor, men siden da har vi hatt kun én nynorsktime. Jeg gjorde noen oppgaver i stad, men fant ut at jeg ikke kunne gjøre annet enn å øve på å skrive tekster. Jeg vet jeg er elendig, så å legge igjen slike kommentarer er unøvendig. Det jeg dog er ute etter, er kritikk! Hva kan jeg gjør bedre? Påpek skrive - og grammatikkfeil, så vet jeg i det minste hva jeg gjør feil.

HQ