LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Topp 23 spillmusikk (nr. 17-15)

      Topp 23 spillmusikk (nr. 17-15)

      Skrevet av Ine den 21 februar 2010 klokken 23:51

      Nå tror jeg det er over en måned siden sist, så da er det på sin plass at det kommer en ny spillmusikkblogg. Selv om jeg har byttet brukernavn, vil bloggserien fortsette som vanlig.

      Del 1

      Del 2

      #17: F-Zero X - Mute City

      Mute City er definitivt den mest kjente banen i F-Zero, og har etter min mening også noe av den beste musikken innenfor serien. Det finnes mange versjoner av Mute City, men jeg foretrekker den originale 16-bitsversjonen fra det tredje F-Zero-spillet, selv om remixen fra Super Smash Bros. Brawl ikke er så verst den heller.

      Som all annen 16-bitsmusikk er Mute City elektronisk, og har dermed ingen «ekte» instrumenter. Men det betyr ikke at det er dårlig, tvert imot! Den samme bassgangen og rytmen beholdes gjennom hele sangen, men den er likevel ikke ensformig. Låta kan sammenlignes som en lang solo; bakgrunnsmusikken er den samme, men hovedinstrumentet varier veldig mellom tonene. En flott sang fra et flott spill.

      http://www.youtube.com/watch?v=XZpQ4i9c82A

      #16: Bioshock - The Ocean On His Shoulders

      Bioshock er et av mine absolutte favorittspill. Gamplayet er kanskje ikke særlig nyskapende, men hva som gjør spillet så utrolig bra er atmosfæren. De nedslitte gatene i Rapture sammen med den triste, men samtidig skremmende musikken utgjør en stemning jeg aldri før har opplevd i et spill. Bioshock er nok et bevis på hvilken betydning musikken har for sluttresultatet av et spill, og min yndlingskomposisjon fra Bioshock må være hovedthemet «The Ocean On His Shoulders».

      Stykket består, etter hva jeg kan oppfatte, kun av strykeinstrumenter. Det starter på en litt skummel måte, men bygger seg opp til å bli en spesiell blanding av tidvis trist og tidvis uhyggelig musikk. Med andre ord en ypperlig kombinasjon for et ensomt skrekkspill.

      Komponisten er Garry Schyman. Han er særlig kjent for å ha laget musikken til Bioshock, men har også blant annet å ha laget musikken til Dante's Inferno og Bioshock 2. Det må også nevnes at dersom man først deler sangen i to, og deretter spiller av andre halvdel baklengs oppå første halvdel, vil man få et helt annet stykke! Send en pm hvis du har lyst på den.

      http://www.youtube.com/watch?v=wp6QpMWaKpE&NR=1

      #15: Final Fantasy IX - Melodies of Life

      Melodies of Life er hovedsangen i Final Fantasy IX. Sangen er i hovedsak preget av vokal, samt strykeinstrumenter, piano og trommer, men inneholder også noe el-gitar. Dette skiller sangen fra mange andre videospillkomposisjoner, ettersom disse som regel er instrumentale. Både den japanske og engelske versjonen er sunget av Emiko Shiratori og er, i likhet med resten av Final Fantasy IX, komponert av Nobuo Uematsu.

      Sangen er utrolig vakker, og er absolutt verdt å høre. Det eneste jeg kan sette fingeren på, er vokalen. Nei, Emiko Shiratori er ingen dårlig sangerinne. Sangen kan bare til tider bli litt for sukkersøt, grunnet hennes lyse sangstemme sammen med den ellers litt klisjéfylte musikken. Det er dog et sterkt og nydelig stykke musikalsk sett.

      Final Fantasy IX er et spill jeg aldri har prøvd, men musikken er, som alle andre Final Fantasy-spill, fantastisk bra. Har du ikke bedre fore kl. 12 på natta, anbefaler jeg deg å ta en titt på den japanske versjonen, som jeg synes er best.

      Japansk versjon:

      http://www.youtube.com/watch?v=XnRCaDLFAWI

      Engelsk versjon:

      http://www.youtube.com/watch?v=Ye7BGnlTZmQ

      HQ