Norsk
Blog
Funderer over stereotyper da!

Funderer over stereotyper da!

Skrevet av HaXorZ den 15 mars 2011 klokken 01:29

Spillindustrien har fokusert altfor mye på å tilfredstille guttas behov i videospill. NEWSFLASH!! (not) Jeg var absolutt bare nødt til å ta opp dette temaet. Heha. Haev yo'self a gd read fellas.

For det første, kvinnelige og mannlige figurer er alltid stilisert ved å skape en visuell karakter (f.eks. en karakter i et spill.) Tenk deg om, hva er en karakter egentlig? Er ikke det en realistisk avbildning? Nei, det er en kunstnerisk gjengivelse som har blitt endret for å understreke noe om emnet, og gjenspeiler sinnet i det emosjonelle territorium kunstneren har unnfanget der. En stor grunn til dette er at spill er metaforiske og poetiske; spillutviklerenes mål er å
prøve å engasjere deg raskt og problemfritt inn i deres (spill)verden. Virkeligheten er hard, forvirrende, uklar og vanskelig å forstå. Stereotyper holder ikke hvis du begynner å lete altfor nøye; men i spill, så gjør de det, fordi poenget er å fokusere spillernes tanker på det.

Men det er også noe vi gjør fordi vi ikke kan fange virkeligheten. Våre sinn er nesten utelukket fylt med karakterer, t.o.m. av oss selv. Vi ser ikke folk, vi ser delene vi har valgt å fokusere på.

Så... Figurene i spillene våre er... Stereotyper. Now, med alt dette i bakhodet: Du hører ikke hverken menn elle gutter klage over urimelige stereotyper. Vel, det er fordi ingen er en direkte motsetning til kunstneriske karaktere. Du velger hva du skal fokusere på. Fortell meg nå: hvor mange mannlige karakterer i spill er faktisk genuint sexy? Hvor deres utilslørte sexappeal gjør det vanskelig å overse det enn å heller se for seg en reel karakter? Ikke mange. Hvor mange kvinnelige karakterer da? Ganske mange. Jeg tror mitt personlige barometer stiger skyhøyt når jeg nevner Twilight-gutta (*sikleee*) loljk. Men jeg har jo mange andre mannlige sex symboler som jeg har et godt øye for. Hehe. Kommer ikke på så mange at the moment da. Ikke fra spill i allefall.

Shit, I forgot, det er jo faktisk sånn at det er en annen ting som får mye fokus hos den mannlige karakteren: BADASS. Musklene. Styrke. Dedikasjon. The Anti-Hero. The Hero. Derav badass. Jeg er redd badass ikke direkte relaterers til sexsymbol. Selvom jeg gjerne syns det er litt sexy med en badass fyr. Jeg føler meg litt guilty for at jeg sier det egentlig. Akkurat som om dere gutta sier det er deilig med barmfagre kvinner... Provoking! MEN, de fleste kvinner blir jo faktisk ikke tiltrukket av sexy drapsmaskiner. Believe it or not.

Men for kvinner da, hva er badass for en jente? Enorme muskler? Nei. Men sånn seriøst, formidler vi badass hos en kvinnelig karakter med å plassere svære meloner foran på kvinnemennesket, stramme klær (der det faktisk er klær), og får dem til å si mandige ting? OMFG. Det virker som om sexy er sekundær til badass. Og alle våre spillheltinner er jo... Sexy. (Not IMO. Stereotype u know...)

Jeg tror det er problemet jentene har. Ikke at de er så karikerte i hvordan de er, men heller fokuset på ENORMOUS TITZ OSVVVVV. (Litt girlrage fra min side.) Og det er ikke på en måte som gjør at de er komfortabel med å se opp til det. Guttegamere ser gjerne opp til å være badass.
Et sexsymbol, right?

Og den eneste unnskyldningen som jeg har hørt fra gutter til dette er noe sånn som: «bitch y0, chill, det er jo bare noe du må håndtere, det er sånn Internett er!», det blir jo ofte sagt i forums osv. FFFFFFFUUU-

Haha, men sånn avslutningsvis så vil jeg bare si at jenter og gutter har helt forskjellig syn på dette. Og jeg bare følte jeg måtte si litt om dette i bloggen. Litt rotete, I know, men forståelig, I hope. Haha.

Happy gaming good people!

HQ