Norsk

Sommer, sol og søppel

Min ferie i Vestfold, nærmere bestemt Nedlunghavn/Helgeroa, fikk meg til å tenke om hvor dårlig mange kommuner er til å rettelegge for turister, både fra inn og utland.

Jeg og familien min gikk en tur med våre to hunder da valpen vår bestemte seg for å kubbe mitt i et gangfelt. Skiten blei plukket opp, men noe manglet. En søppelbøtte. Vi så oss rundt og kunne bare finne en liten søppelbøtte som sto ved siden av konditoriet i Nevlunghavn. Vi kastet den i søppelbøtta og gikk noen meter til vi ble stoppa av en småfeit og kort mann. Han kjefta og banna på oss fordi vi hadde lagt hundeposen i søpplekassa hans og han krevde den fjerna. "Bruk en offentlig søpplekasse, tulliger!". Hyggelig melding å få når du er turist i bygda og ikke aner hvor nærmeste offentlige søppelbøtte er!

Etter et besøk på havna, 1 km lenger bort, dukker omsider første offentlige søppelbøtte opp med teksten"Takk for at du bruker en av Larviks mange søppelbøtter". På havna sto det 4 slike, men ved båtplassene var det ingen. Heller inegn søppelkasser nær parkeringsplassen eller stranda. Parkeringsplassen tar 250 biler. Rundt på plassen lå det følgene ting:

*To brukte bleier
*Fire knuste ølflasker
*ukjent antall papir/papp-ting
*10 brukte hundeposer.
*To søppelsekker

På et så stort område var det 1 km til nærmeste søppelkasse! Hvordan er det mulig? Det kommer mange hundre for å bade på stranda eller rundt moloen hver dag. Søpla, den havner i busker og slikt og blir plukket opp av parkarbeidere hver 14. dag.
Smaken av sommer blir ikke verre. Har noen opplevd noe av det samme? Km med det!

HQ