Norsk

Kjekt å ha, men ikke alltid like bra

Noen mener at man bør beholde ting man ikke bruker lenger, eller som er defekt. Gamle pappkartonger, bøyde skrutrekkere, knuste hjulkapsler og rustne sykkelvrak er noe av hva som finnes i garasjer rundt om i Norge. Noen sparer på alt i en liten kjeller eller garasje. Etterhvert har du spart på så mye dritt at du ikke får plass til bilen din engang, og at det har blitt alt for mye jobb for å fjerne dritten, så du lar det stå.

Mange mener at det er nyttig å spare på ting du ikke trenger, eller som du aldri har trengt. Man beholder gamle utslitte sko, som bare blir eldre og eldre så dem etterhvert går av seg selv.

Det jeg mener er at alt ikke er like nyttig. Det er ikke alltid sikkert at du får bruk for en gammal gressklipper hvor rotorbladene under er knekt på, eller gamle bøtter med blyholdig maling som bestefaren din brukte når han malte huset. Det er noe som heter "resirkulering" og "kast". Vi er ikke så flinke på dette området som vi bør være. Enten støver det ned i en kjeller i 25 år, eller så havner det på plasser vi ikke vil ha det, f.eks i naturen.

Jeg sier ikke at alle gjør det, men en god del gjør det. Blandt annet familien min. Broren min beholder gamle defekte musikkanlegg og mobiltelefoner til gamle pastillesker.
Take an advise: Det kan være kjekt å ha, men ikke alltid like bra.

HQ