Norsk
Gleden av å få en ny konsoll

Gleden av å få en ny konsoll

Skrevet av Elaxer den 26 juli 2008 klokken 21:37

Kan vel begynne med å si at dette er min første blogg her på GR, så tar gjerne imot råd på hvordan jeg kan forbedre meg, eller hva jeg kunne gjort annerledes.

Så godt som alle her på GR har vel opplevd følelsen av å få en splitter ny konsoll inn i huset. For de fleste av oss, er dette et noe stort. Det er ikke akkurat noe som skjer hver dag, og siden next-gen konsollene ikke akkurat er en velsignelse for lommeboka, er det noe man gjerne har spart litt til. De som er ekstra heldige får det kanskje som jule eller bursdagsgave, men følelsen blir omtrent det samme.
Jeg husker godt min første konsoll, Nintendo Gamecube. Etter å ha spart i det som virket en evighet, var det av sted til Spaceworld. Der var det til min store glede akkurat et eksemplar igjen. Sammen med denne vakre lille boksen hadde jeg kjøpt meg Super smash bros melee, et spill jeg hadde stor glede av.
Jeg oppdaget selvfølgelig etterpå at jeg hadde glemt å kjøpe memory card, men det var en bagatell jeg ikke kunne bry meg om. Endelig skulle jeg kunne spille spillene jeg bare hadde prøvd hos venner, hjemme i min egen stue!
Men først måtte jeg selvfølgelig pakke opp herligheten. Jeg brukte et minutt til å beundre den vakre innpakningen, før jeg satte i gang.
Etter å ha koblet til alle ledninger, lagt pakningen forsiktig til side og slått på håndkontrollen, satt jeg meg godt til rette i sofaen. Man kan vel si det var da jeg virkelig ble interessert i spill.

Men Gamecuben kunne selvfølgelig ikke underholde til evig tid, og snart var det Revolution, eller Wii som den etter hvert ble hetende, som sto på handlelista. Igjen kuttet jeg alle kostnader, og selv om savnet etter sjokolade og kebab ble stor, viste jeg det ville være vært det. Xbox og playstation var noe jeg ikke brøy meg om, jeg var blitt for glad i Zelda og Mario. Men alt gikk ikke som planlagt. På lanseringsdagen var etterspørselen så stor, at jeg ikke klarte å finne en butikk som ikke var utsolgt. Skuffet gikk jeg hjem og betraktet misunnelig forumene som overbegeistrede Nintendo fanboys spammet ned med poster som "Wii Wii Wii Wii Er beeeeest!!!!!" og "Tvilight princess, det beste spillet EVA!!!!!!!!"

I min fortvilelse gjorde jeg et desperat søk på Finn, der jeg var så heldig å finne et eksemplar som var uåpnet i tillegg til at Twilight Princess fulgte med! Og etter et par dagers venting (fyren som solgte var på ferie) satt jeg der endelig med Wiien foran meg.
Etter (enda) et minutts stillhet, begynte jeg sakte å pakke ut den ut, før jeg tilslutt satt der og spilte Wii sports og Twilight Princess. Gode minner, ingen tvil om det.

Min tredje, og siste konsoll for denne generasjonen, var Xbox 360. Den ble anskaffet for rundt tre fire måneder siden. Jeg innså etter hvert at jeg gikk glipp av for mange bra spill, og savnet etter CoD4, Halo 3 og Mass Effect ble etter hvert for stor. Vet ikke hvor mye jeg orker å skrive om dette, annet en at jeg ikke akkurat angrer på kjøpet.

Så hva med dere? Er det å skaffe seg en ny konsoll like stort for dere som for meg, eller er dere av typen som annser det å kjøpe en spillmaskin som "en hverdagslig sak"?

HQ