Norsk
Europa - Sist, dyrest og minst?

Europa - Sist, dyrest og minst?

Skrevet av Big Hurt den 28 februar 2008 klokken 22:49

En ting jeg går å irriterer meg grønn over om dagen er de store spillselskapenens manglende satsing på Europa. Det er noen som er flinke, men det jeg kommer til å fokusere på i denne bloggen er synderene som ikke satser så hardt som de burde.

Nintendo gir først oss europeere Mario Kart til Wii tre dager etter amerikanerene. Mario Kart til Gamecube kom tre dager før her i 2003. Var Europa et bedre marked i 2003?

Men Nintendo gir seg ikke der, de har enda tilgode å gi oss en dato på Smash Bros Brawl, et spill som ganske mange går å venter på. USA får dette 9.mars, når kan vi vente oss det? Til sommeren? Før jul? Fortjener vi virkelig så dårlig oppfølging?

Vi europeere betaler mer for spillene våre. Nintendo annonserte at de vil selge Wii Fit her for respektive £69,99 i England og €89,99 i resten av Europa. Prisen i USA er enda ikke satt, men med tanke på prisforskjellen på Wii-Zapper så blir det nok ganske så mye billigere. Regner du på det, vil det koste $130 å kjøpe Wii Fit i Europa. Jeg tipper på en pris under $100 i USA. Wii Fit kommer faktisk ut i Europa før USA, kanskje derfor det er så mye dyrere da?

La oss nå ta en titt på Sony, hvordan de satser på oss. SCEA annonserte her om dagen at de vil begynne å selge Metal Gear Solid 4 bundler, med PS3 80GB og Dual Shock 3 kontroller. Hva gir så SCEE oss? En Gran Turismo 5 Prologue bundle samt en Blu-ray Disc bundle. Ingen PS3 80GB, ingen Dual Shock 3 og ingen Metal Gear Solid 4...

Playstation Network kjenner nok de fleste til, det er der man finner de nyeste demoene og de kuleste videoene. Hvis man bor i USA vel og merke. La oss ta en titt på hva vi i Europa kan vente oss på PSN denne uken:

- Conflict: Denied Ops "Dev Diary 4" trailer (free)
- Haze "Boss Speech" trailer (free)

To spilltrailers... Jaja, da var det kanskje ikke så ille forrige uke alikevel da? Hva får de så i USA da?

Add-on Content
- PAIN: Skurv Dogg Character ($.99)
- Rock Band DLC (and patch if you need to)
- Guitar Hero III -- No Doubt Track Pack ($6.25): Featuring Don't Speak, Excuse Me Mr. and Sunday Morning

Game Videos
- MLB 08 The Show Music Video
- MLB 08 The Show Blog Video
- NBA 08 Amare Stoudmire Bio
- Condemned 2: Bloodshot Trailer 1
- Lost Planet Trailer 2

Movie Trailers
- Star Trek Teaser Trailer

Themes
- PAIN: Skurv Dogg Theme (Free)

Wallpaper
- Rocketman: Axis of Evil (Free)

Hva var det vi fikk igjen? Ah... To spilltrailers ja, stemmer det. Nå vil nok mange si at det bare er å registrere seg med en amerikansk konto og laste ned uansett. Til dette vil jeg si NEI! Jeg skal ikke behøve å leeche der når jeg kunne fått det på MIN profil her i Europa. Selvom det er mulig å få hentet ned noe av dette på denne måten er det fortsatt uakseptabelt at vi ikke får det i den europeiske butikken!

Så var det Microsoft da. De har en god Marketplace tjeneste her, men også de holder mange godbiter eksklusive for de amerikanske brukerene. Igjen, veldig urettferdig. Det som er aller mest urettferdig er at de ikke gir oss Movie Marketplace. Noe vi vil ha raskere enn svinnt! England har fått den, og tjenesten går så det griner der borte. Men hva med resten av oss? Vi vil også laste ned Saw IV i HD og se på South Park og Lost.

Hvorfor skal ikke vi få lov til å få "This Week In Xbox 360" tjenesten? Vi kan engelsk her borte faktisk. Det er mange kule videoer, spesiellt fra GDC som ikke er blitt sluppet på den europeiske Marketplace. Teaser fra Gears of War 2, Microsoft sin Key Note Conference og andre kule eventvideoer. Som om ikke dette var nok får amerikanerene masse gratis themes og gamerpictures som vi bare kan se langt etter. For ikke å snakke om at dashbordet dems ser ti hakk kulere ut enn det vi har her.

Jeg begynner å bli lei av å bli behandlet som en tredjeklasses forbruker. Begeret er fullt, og jeg forlanger den samme respekten og de samme forpliktelsene som resten av spillverden. Hvor lenge skal vi finne oss i å være sist, dyrest og minst?

Europa vokser, og både Sony og Microsoft forteller at de vil satse skikkelig på oss. Go ahead, make our day sier jeg. For her venter det masse spillelystne mennesker, og Europa vokser seg større og vi er ikke lenger minst. Selvom det virker som om de ikke har lagt merke til at vi ikke lenger er lillebroren de kan hæsje rundt med som de vil.

HQ