Norsk
Blog
Just like Khri = #Short'n'sweet

Just like Khri = #Short'n'sweet

Skrevet av Archana den 24 mai 2017 klokken 17:08

Selv om jeg såvidt rakk å henge med på forrige ukes spillmusikktema, så har jeg NO SHAME for å hive meg rett på ny stafettblogg! Det er fordi jeg prokrastinerer hardt som f, selv om panikken for deadline 1. juni har begynt å skrike meg ganske kraftig i øret...


1. Hvilke "kortvarige" spill er det du liker å pusle med når du ikke har så mye tid til gaming?
"Når jeg ikke har så mye tid" betyr som regel skolearbeid. Ellers har jeg et hav av tid, siden jeg tross alt ikke liker folk og ikke liker å være utendørs heller. Jeg er en point-and-click addict. Rene adventuregames eller hidden object, does not matter! Mobil eller PC, spiller ikke så mye rolle det heller. Det som er digg er at jeg bruker å fidle litt rundt og gjøre noen puzzles, og så avslutte for å finne på noe annet. Man blir hekta, men er ikke vanskelig å legge fra seg. Her er de jeg har spilt den siste tiden:

- Machinarium
- Samorost 3
-The Last Dream
- Frankenstein: Master of Death
-Crystals of Time

Pluss noen random spill på mobil, ofte i samme sjanger. Skal sies at av disse jeg har nevnt, så er ikke alle spesielt bra. Frankenstein var kul, selv om det var litt lame også. Samorost 3 er et absolutt must om man er Samorost fan.
Jeg har vært pNc addict i årevis, og kan fremdeles huske tiden jeg brukte på å pløye meg gjennom masse weirdo pnc og escape games på nettsider som er forlengst glemt (og kanskje lagt ned).

Som Khriipy, så spiller jeg også en del Rocket League, dog kun hockey mode. Er sykt digg å kunne hive seg i game i en halvtimes tid, siden hver match varer 5 minutter +- (overtime/forfeit). Problemet med Rocket League for min del er at det er så gøy, så den halvtimen kan fort blir mye lenger, fordi jeg greier å glemme meg bort...Foreløpig har halvtimene nå blitt til 623 timer. Sånn kan det gå.
Ellers så har jeg i noen år nå vært stor fan av Insurgency. Et taktisk FPS spill som jeg så langt har tilbragt et par hundre timer i. Skulle gjerne spilt mer, men akk og ve - tiden strekker jo ikke til. Spiller man vanilla mode (Altså server uten ekstra mods) og et greit lag, kan man lett vinne et map på under 60 minutter. Jeg spiller gjerne på et par servere som jeg også er moderator for; Sernix. Her har vi ganske heftige mods som gjør at spillet blir vanskeligere og man må stole mer på at laget gjør jobben sin og faktisk kommuniserer. Med tanke på vanskelighetsgraden kan det fort bli 20-30-60 min spill, da man taper en del :D Men det er kjekt i forhold til at jeg kan si "kun et map", og holde meg til det :)
Det samme gjelder f.eks Left 4 Dead 2, et spill som jeg spilte en del før, ofte under bachelorskrivingen (hehe). Der tar et map ofte ca 60 minutter.
Jeg finner slike rundebaserte spill greit å hive seg på når man har lite tid, i forhold til f.eks Borderlands og Skyrim, hvor 60 minutter plutselig har blitt til 200+.


2. Hva pleier du å bruke tiden på når du har et øyeblikk med "total frihet"?
Ærlig talt, så tar jeg meg gjerne en nap.

HQ