Norsk
Blog
AwwwYiz, my turn! #DasWunderbareSpielmusik

AwwwYiz, my turn! #DasWunderbareSpielmusik

Skrevet av Archana den 23 mai 2017 klokken 15:28

Vært litt bizzi i helga, så har ikke fått vært noe særlig aktiv her, pluss i går var det Victoria Day her i Canada, så da ble det langhelgsslaffing da også. Sååå tenkte å kicke off uka (på en tirsdag, freeekt) med litt spillmusikk.

Det jeg elsker med spillmusikk er at både de og filmmusikk er innenfor min favorittsjanger; production music. Jeg er stor fan av f.eks Two Steps from Hell med vår egen Thomas Bergersen, samt f.eks Mark Petrie og Hans Zimmer.

For spill er jeg helt enig med Quinzel, som bl.a. har nevnt soundtracket til Skyrim. Men før Skyrim, så må soundtracket til Morrowind nevnes. Jeremy Soule, du lot mine ungdomsår flyte bort i deilig musikk. Kjenner minnene om å rusle rundt i Morrowind bare strømmer på.
-Nerevar Rising aka Morrowind Main Theme.
-The Road Most Traveled.

Ellers har vi selvsagt også Harvest Dawn fra Elder Scrolls IV - Oblivion. Jeg har aldri vært blodfan av Oblivion som spill, men Jeremy Soule leverer som vanlig...Men jeg synes nok hans beste verk (ut av disse to) er soundtracket til Morrowind.

Når det så gjelder Skyrim, så er jeg enig med Quinzel i valgene av Awake og From Past to Present. Jeg er også glad i Frostfall.

Jeg er ihuga Mass Effect fan, og soundtracket i hvert eneste av spillene utgjør en stor del av det emosjonelle aspektene. Mass Effect 1 hadde en mer retro feeling synes jeg, og spilte ikke så mye på håpløshet og tristhet som det ME2 og etterhvert ME3 gjorde, men hadde en mer upbeat fremtoning gjennom spillet.
Nevner f.eks The Citadel og Criminal Elements.
Når det kommer til ME3, vil jeg trekke frem følelser av håpløsthet, redsel og gryende håp i Clint Mansells Leaving Earth fra Mass Effect 3.
Når Mass Effect 3 nevnes kan man heller ikke unngå de fantastiske stykkene An End, Once And For All (som forøvrig alltid gir meg en tåre i øyekroken), og A Future for the Krogan.

Jeg tror faktisk ikke jeg kunne kommet meg gjennom vårsemesteret i fjor uten Ari Pulkkinen og soundtrackene til spillene Trine 1 og 2. Disse gikk på repeat i ukevis mens jeg jobbet med skolearbeid, ofte 15-timersdager. Merkelig nok er jeg ikke lei selv om jeg hører de i dag. Kanskje de hjelper meg å slutte å prokrastinere? Hmmm...Uansett.
Herunder vil jeg spesielt nevne Astral Academy og Crystal Caverns fra Trine, og Waltz Of The Temple Forest Elves og Icewarden Keep fra Trine 2.

Uten å linke (for nå er jeg lei av å leite de opp på youtube, sorry), så vil jeg også nevne:
Overworld Night (Terraria)
Underground Corruption (Terraria)
Taste of Tea (Samorost 3)
Soundtrack 2 (Tormentum: Dark Sorrow. Tror dette er stock music eller noe, lite info om soundtracket. Men creepy AF).

Helt til slutt må jeg også nevne, og linke til, Slipping Away, som er "Good Ending" låta i Tormentum: Dark Sorrow.

Lagt til 2017-05-23 15:38:
#ferdigmedåryddeoppiegetHTMLrot

HQ