Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Homsehets i læreverk?

Homsehets i læreverk?

Skrevet av AleksanderN den 22 november 2008 klokken 13:12

På skolen vår bruker vi lærerverket Neon 10. Dette er egentlig et godt lærerverk, men så kom noen i klassen over en liten detalj i en liten alfabetordliste. Det var i kappittelet hvor man lærte om hvordan man forbreder en tekst. Det stod som et eksempel: Man finner et hovedtema, og vi har valgt kriminalitet. Deretter skriver man ned det man kommer på. Dette var teksten, den lista de kom opp med kommer jeg tilbake til senere. Vi valgte derfor og sende en e-post til forlaget.

Her er e-posteneDate: Sun, 16 Nov 2008 16:13:36 +0100

Hei!
Vi ville bare minne dere på mailen vi sendte dere forrige uke. Vi håper dere tar oss på alvor, og svarer oss så fort som mulig :)


11.11.08 

Vi er to 10-klassinger fra Varden Ungdomskole i Sandefjord som bruker deres lærebøker, Neon 10.
I det første kap. i Studieboka på s.16 (i margen) er det en alfabetliste til ordet : Kriminalitet
Alkoholmisbruk, anholdt,
bedrageri,b-gjengen,bot,
Camorra(mafia),
Drap,drapsforsøk,
etterforskning,
fanger,fengsel,falk,
gisseltaker,gapestokk,
halshugging,homofili,
injurier,
jurist, jakt,
knivstikking
På bokstaven H står ordet Homofili. Dette overrasket oss veldig! Homofili har jo ikke særlig mye med kriminalitet å gjøre, så vi lurte på: Kunne dere, som forlag, og dermed ansvarlige for det som står der, gi oss en saklig begrunnelse for hvorfor dette står der? I vår alder er det mange som er usikre på sin seksualitet , og dette kan virke veldig støtende og det får dem kanskje til å lure på om homofili er det samme som kriminalitet.


Hilsen KajaB og AleksanderN :)


Hei!
Takk for e-posten og tilbakemeldinga. Det er klart vi tek dykk på alvor! Det er flott at det finst observante elevar rundt om i skolen som tenkjer sjølv og faktisk tek seg bryet med å engasjere seg. All ære!
Men det er stort arbeidspress i forlaget nett no, så vi har ikkje hatt tid til å sjå på spørsmålet dykkar, diverre.
Produksjon av lærebøker er ein nokså komplisert prosess, og det skjer stort sett alltid at det snik seg inn korrekturfeil og andre litt uforklarlege ting, sjølv om vi har gått mange rundar og mange par augo har lese nøye. Heilt umiddelbart må eg sjølvsagt gi dykk heilt rett i det de skriv, dette forstår eg ingen ting av, men no sender eg spørsmålet over til ansvarleg redaktør, så skal de får eit skikkeleg svar.
 
Vennleg helsing
Elin Torset
marknadskonsulent skolebok
Det Norske Samlaget

 

HQ