LIVE
HQ
logo hd live | No Rest for the Wicked
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Norsk
      Blog
      Et lovende spillår

      Et lovende spillår

      Skrevet av Aiden den 28 februar 2011 klokken 18:30

      Etter mange runder med meg selv har jeg omsider kommet frem til de spillene jeg ser aller mest frem til iår (selv om lista kommer i seineste laget)

      10. Mass Effect 3
      Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
      Utvikler: Bioware
      Utgiver: Electronic Arts
      Lansering: 4. kvartal 2011

      Mot slutten av året er det klart for det siste kapitelet i den kritikerroste action-rollespillserien Mass Effect. Etter 2 fantastiske romeventyr, er det dukket for en brakavslutning på triologien. Jorden er under angrep av en ukjent rase maskiner som har startet ødeleggelsen av menneskeheten. Skjebnen ligger i kommandør Shepard's hender og sammen med resten av laget, må han gjøre alt i sin makt for å avslutte sitt siste oppdrag: Redde jorden. Mass Effect serien er kjent for å blande action sammen med dype rollespillelementer som samtalesystem ( hvor man styrer utviklingen videre) og muligheten til å lage sin egen Shepard, enten det er mann eller kvinne, med ulike klasser som alle har sine styrker og svakheter. Mass Effect 3 vil nok fortsette å bygge videre på dette og når hendelsene fra de to første Mass Effect kapitlene blir overført til Mass Effect 3, vil dette forme hvordan spilleren opplever det avsluttende kapitelet. Jeg er iallefall utrolig forventningsfull og er skråsikker på at Bioware leverer nok et romepos som er verdt å få med seg.

      9. Tomb Raider
      Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
      Utvikler: Crystal Dynamics
      Utgiver: Square Enix
      Lansering: 2011

      Crytal Dynamics har valgt å starte Tomb Raider med blanke ark, og det nye spillet høres utrolig spennende ut. Tiden skrus tilbake og vi blir med til opprinnelsen, der vi møter en uerfaren 21 år gammel Lara Croft, som nettopp har avsluttet utdanning og er på jakt etter beryktede, forsvunnede skatter. Hennes første ekspedisjon tar plass på en øy utenfor Japan, der hun befinner seg ombord på et skip som blir tatt av en storm og sørger for at frøken Croft blir skilt fra andre overlevende og blir skylt i land på en forlatt øy. Utfordringene står i kø og hun må takle både psykologiske og følelsesmessige utfordringer for å overleve. I starten av spillet står spilleren uten tilgang til verken våpen, verktøy, mat og drikke. Dette er forsyninger man rask må få tak i hvis man skal ha noen sjanse for å overleve. Øya har ulike seksjoner og det er områder Lara ikke kan nå før visse evner er skaffet via et skill-system eller at bestemte gjenstander er funnet. Det er også forskjellige baser rundt omkring på øya, hvor spilleren kan kombinere ulike gjenstander for å lage nye hjelpemidler, utvikle ferdighetene til Lara og dra raskt imellom tidligere besøkte baser. Det vil dessuten være mer fokus på kamp og endelig er det bort med fastlåst sikte, nå er Lara Croft mer fleksibel enn noen gang. Jeg syntes alt dette høres ufattelig lovende ut og har virkelig troen på at dette kan bli tidenes comeback for Lara Croft.

      8. Batman: Arkham City
      Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
      Utvikler: Rocksteady Studios
      Utgiver: Warner Bros. Interactive Entertainment
      Lansering: 3. kvartal 2011

      Handlingen i Batman: Arkham City vil finne sted 18 måneder etter det kritikerroste Arkham Asylum. Spillet starter for alvor når Two-Face har planer om å henrette Catwoman foran alle, slik at statusen hans blandt de kriminelle når takhøyde. Batman bestemmer seg raskt for å innta Arkham City og redde Catwoman. I tillegg til Two-Face og Catwoman, vil vi også knytte nærmere bekjentskap til The Riddler, Mr. Freeze og Talia al Ghul, i tillegg til gjensyn med The Joker og Harley Quinn. Batman: Arkham City vil by på en mye større plass enn Arkham Asylum og Batman vil få tilgang til nytt utstyr som røykbomber og det skal være mer fokus på gåter hvor man benytter seg av "detektiv-modusen" Batman har til rådighet. Fiendene vil angripe i større grupper enn tidligere. Ved siden av hovedhistorien, vil man også få tilgang til ulike sideoppdrag som gir mer informasjon om forskjellige karakterer og deres historie. Jeg kan nesten ikke vente med å innta rollen som mørkets ridder nok en gang.

      7. Dead Island
      Platform: Playstation 3, Xbox 360, PC
      Utvikler: Techland
      Utgiver: Deep Silver
      Lansering: 2011

      Det er omlag 3 år siden vi så de første glimtene av Dead Island, et zombiespill som utvikles av polske Techland. I tiden etter ble det stille rundt prosjektet og de aller fleste fryktet at spillet var lagt på is. Men i midten av februar i år, som lyn fra klar himmel, fikk vi servert allerede en av årets mest omdiskuterte trailere. Dead Island er tilbake! Og etter min mening kunne ikke spillet hatt et bedre comback. I en rørende og emosjonell trailer, som forøvrig spilles baklengs, ser vi en famlie bestående av far, mor og deres lille datter, kjempe deres livs kamp når en horde av levende døde setter sprekker i deres idylliske familieferie. Handlingen tar plass på en fiktiv ferieøy i Banoi, Royal Palms Resort, som blir rammet av et virus og etter kort tid blir både ansatte og turister forvandlet til blodtørstige, levende døde. Alle unntatt et knippe overlevende, som av en eller annen grunn er immune mot viruset. Opptil 4 spillere kunne samarbeide, man har en hel øy å utforske og det vil foregå i førstepersons-perspektiv. Istendenfor å ha fokus på skytevåpen vil nærkamp være hovedfokus. Det vil være mulig å oppgradere spillkarakteren ved hjelp av et oppgraderingssystem. Jeg kan nesten ikke vente til høsten, for jeg har allerede bestilt billetter til min nye feriedestinasjon.

      6. Deus Ex: Human Revolution
      Platform: Playstation 3, Xbox360, PC
      Utvikler: Eidos Montreal
      Utgiver: Square Enix
      Lansering: 2011

      Året er 2027, 25 år før det orginale Deus Ex, og du inntar rollen som Adam Jensen. Han jobber som sikkerhetssjef i Sarif Industries, en firma som spesialiserer seg på nanoteknologi. Plutselig blir arbeidplassen utsatt for en brutalt angrep av leiesoldater som er ute etter hemmelig informasjon. Adam Jensen blir alvorlig skadet under angrepet, men reddes takket være firmaets teknologi. Når han kommer til bevissthet, er kroppen hans full med diverse implantater og kyberteknologi. Noen av de nye egenskapene sørger for at han kan spore andre mennesker om hvor de befinner seg, samtidig som å ha blitt betraktelig sterkere og smidigere. Konspirasjonen kan begynne. Spillet sies å være likt det aller første Deus Ex på mange måter. Selv om det er et førstepersons actionspill, er det likevel lagt mye vekt på sniking og rollespillelementer. Historien høres utrolig lovende ut, designet er nydelig og det tyder på at man kan selv sørge for at det blir stor variasjon i spillet, utifra valg og spillestil. Det som er helt sikkert, er at jeg gleder meg stort.

      5. Battlefield 3
      Platform: Playstation 3, Xbox360, PC
      Utvikler: Digital Illusions
      Utgiver: Electronic Arts
      Lansering: 3. kvartal 2011

      Endelig er det duket for den direkte oppfølgeren til Battlefield 2. Etter å ha sett den første traileren som kunne stolt vise frem intense actionscener med fantastisk realistisk grafikk, holdt jeg nesten på og falle av stolen. Det så helt ufattelig lekkert ut. Vi blir lovet både historie, samarbeid og selvfølgelig en saftig flerspillerdel. Destruktive omgivelser vil gjøre comeback og nye fiunksjoner som lar spilleren dra skadede medsoldater i dekning. Vil vil besøke urbane gater, byområder og åpne landskap i bl.a New York, Tehran og Paris. Call of Duty burde passe seg, for Battlefield 3 er en uhyre sterk konkurrent og ser ut til å bli et beinhardt actionspill.

      4. Gears of War 3
      Platform: Xbox 360
      Utvikler: Epic Games
      Utgiver: Microsoft
      Lansering: 20. September 2011

      Beintøff og blodig action med testeronfylte helter, heftige actionscener, rå grafikk og store våpen (gjerne med motorsag på) er noen av hovedingrediensene til Epic's kritikerroste suksessserie. Og til høsten er det endelig klart for at Marcus og gjengen skal ende krigen mot Locustene og redde verden en gang for alle. Spillet tar plass 18 måneder etter forgjengeren. Jacinto er historie og Gears-styrken har forflyttet seg til øya Vectes, ombord på luftskipet Ravens Nest. En ny og større fare truer verden og våre helter, når muterte utgaver av the Locust, Lambent, gjør sitt inntog. At man nå kan samarbeide opp til fire spillere i historiedelen, er et gigantisk pluss i min bok. Ser frem til blodige actionscener hvor partering av Locust-rumpe står aller øverst på menyen. Jeg har enda noen måneder til å gjøre meg klar til krig og skal allerede begynne oppvarmingen i april.

      3. The Legend of Zelda: Skyward Sword
      Platform: Wii
      Utvikler: Nintendo
      Utgiver: Nintendo
      Lansering: 2011

      De aller fleste som spiller tv-spill har vært borti eller iallefall hørt om The Legend of Zelda. Den grønnkledde helten Link, prinsesse Zelda og Hyrule som ofte er i trøbbel takket være onde makter. Jeg har alltid vært en stor fan av denne enormt populære spillserien. Det er nesten utrolig hvordan spillserien, som nylig feiret 25 år jubileum, klarer å holde seg like fresh den dag i dag. Enten om det er i lommeformat eller på storskjerm, er The Legend of Zelda en eventyrlig reise, fylt med utforsking og gåteløsning. Kontrollene vil basere seg rundt Wii Motion Plus, som vil sørge for 1-1 presisjon mellom håndkontrollen og våpnene i spillet. Det vil være en rekke nye våpen som en flygende mekanisk insekt som man kan fange objekter med for deretter å plassere de på ønsket sted og en pisk (tidligere sett i Spirit Tracks). Det vil være et stamina meter som gjør det mulig for Link å sprinte og løpe opp vegger. Hvis spillet slippes iår (fingers crossed) vil dette trolig være en sterk kandidat til årets spill 2011.

      2. The Last Guardian
      Platform: Playstation 3
      Utvikler: Team Ico
      Utgiver: Sony
      Lansering: 4. kvartal 2011

      Fra skaperen av de ikoniske spillene Ico og Shadow of the Colossus kommer The Last Guardian. Historien følger en foreløpig navnløs gutt som gjør alt han kan for å flykte fra ruinene etter et gigantisk slott. Det tar ikke lang tid før man møter Trico, en stor, fjærdekt skapning som ser ut til å være en merkelig krysning mellom katt og griffin. Forholdet mellom gutten og Trico blir sentralt og de må jobbe sammen i håp om å komme seg helskinnet ut. Gåteløsning og samspillet mellom gutten og Trico vil være hovedfokus. Trico vil handle via instinkt og at det vil være opp til spilleren å lede det. Man må bygge opp et tillitsbånd og få oppmerksomheten til Trico, hvis man vil at den skal bevege seg til et bestemt sted. Gutten må også sørge for at Trico får mat, blir stelt med og fjerne piler og spyd fra ryggen dens hvis det trengs. Forventningene er store og jeg skal sørge for å spille igjennom HD-samlingen av Ico & Shadow of the Colossus når det lanseres senere i år.

      1. Uncharted 3: Drake's Deception
      Platform: Playstation 3
      Utvikler: Naughty Dog
      Utgiver: Sony
      Lansering: November 2011

      Oppfølgeren til årets spill 2009 har jeg høye forventninger til. Uncharted har stor fokus på action og skytesekvenser, i tillegg til gåtene og platformingen. Når det kommer til historiefortelling, filmiske øyeblikk ,karakterer, stemmeskuespill og dialog er Uncharted overlegen konkurrentene. I november er det klart for nok et eventyr med Natan Drake, Sully og (sikkert) Elena i Uncharted 3: Drake's Deception. Historien vil denne gangen fokusere på forholdet mellom Nathan og hans mentor Sully, i deres søken etter en legendarisk forsvunnet by, kjent som "Iram of the Pillars" og Atlantis of the Sands" og sporene leder dem til den arabiske ørkenen Rub' al Khali. Det vil være mer avansert klatremekanikker og et forbedret nærkampsystem, som gjør at man kan angripe flere fiender samtidig. Tør nesten ikke tenke på hvor fantastisk lekre sanddynene vil se ut. Jeg er iallefall mer enn klar til å få sand mellom tærne senere iår.

      Så nå er jeg spent på å høre hvilke spill ser DU mest frem til i år?

      HQ