Leser- og redaksjonsblogger. Gamereactor er Nordens største gaming site. Vi står altid klar med de seneste nyheder og anmeldelser af de nyeste spil. Blogs og brugeranmeldelser er også en stor del af siden, og så har vi nturligvis Danmarks bedste gaming forum. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Norske indiespill

Norske indiespill

Skrevet av Adrian Berg den 30 desember 2012 klokken 08:15

Jeg husker en tid i norsk spillbransje hvor Funcom var den eneste store aktøren. Vi var ikke dårlige, noe vi viste med storspill som Anarchy Online og Den Lengste Reisen, men det var en snever bransje, langt fra det våre skandinaviske brødre i Sverige og Finland kunne skryte av med Dice, Starbreeze og Remedy Entertainment.

Oppblomstringen av indiespill de siste årene har gitt grorom for mindre spillutviklere flere steder, også i Norge. Et eksempel er Shadow of the Game som ble sluppet nylig.

Et annet er Teslagrad fra spillstudioet Rain i Bergen.

Teslagrad synes jeg det er verdt å sjekke ut. Det ligner veldig på Braid fra 2008, men likheten er positiv på alle måter. Et morsomt og kreativt plattformpuslespill. Klikk på linken over for å lese Gamereactor sin sniktitt av spillet.

Jeg er veldig glad i indiespill generelt, og med norske aktører på scenen føler jeg at det er grunn til å glede seg fremover. Jeg tror at vi står på kanten av en veldig spennende tid, med tjenester som Steam Greenlight og Kickstarter som portaler for at kreative, unge sjeler skal få muligheten til å realisere sine drømmeprosjekt. Det siste tiåret vil jeg karakterisere som oppfølgernes tiår, og jeg håper at det som kommer vil bli tiåret for det nye: nye ideer, nye utviklere og ikke minst, nye spill!

HQ