Norsk
Blog
192 ser inn i spill-spåkulen for 2012

192 ser inn i spill-spåkulen for 2012

Skrevet av 192 den 30 desember 2011 klokken 14:51

Mens det regner blogger som handler om året vi snart er forbi, tenkte jeg å gjøre det motsatte, nemlig se fremover. For svært mange regnes 2011 allerede som tidenes spillår, med gigantiske titler som Skyrim og Battlefield 3. Personlig har jeg et noe mer avslappet forhold til året som kun har én dag igjen, ettersom min interesse ovenfor de aller største spillene har vært mer eller mindre nøytral. Jeg har ikke kjøpt Batman: Arkham City, Battlefield 3, Modern Warfare 3, Skyrim eller Gears of War 3, men det er fremdeles en rekke spill jeg har kost meg glugg ihjel med. Før jeg ser inn i spåkulen, tenkte jeg bare raskt å liste opp de 5 spillene jeg har kost meg aller mest med i 2011:

5. Shogun 2: Total War
4. Anno 2070
3. Dungeon Defenders (PC)
2. Deus Ex: Human Revolution (PS3)
1. The Witcher 2: Assasins of Kings
- Å spille The Witcher 2 er som å være en karakter i de vakreste fantasy-klassikerne vi har, som «Ringenes herre» eller «En sang om is og ild». Spillet har en komplekst og strålende historie, som hele tiden klarer å holde interessen oppe. Spillmekanikkene og spesielt slåssingen har fått litt tyn hos mange, men selv finner jeg dette i toppklasse; ja, jeg kan faktisk ikke huske å ha opplevd bedre. Og trenger jeg i det hele tatt nevne grafikken?

Sånn, da lover jeg at jeg ikke skal nevne noe mer om 2011 i denne bloggen, og heller se fremover mot 2012. Personlig tror jeg dette er et spillår som kommer til å bli noe av det bedre på lenge, for året inneholder spill jeg så vidt overlever ventingen på. Fremdeles er det mange spill vi ikke aner vil komme i 2012 eller senere, samt flere uannonserte spill som absolutt kan rekke en lansering neste år. Uansett, de spillene jeg har valgt å nevne her er spill jeg føler meg veldig sikker på skal lanseres neste år. La det være innledningen, så starter vi like så godt med listen:

Ni No Kuni (Playstation 3, ukjent dato)

Det er fremdeles litt usikkerhet rundt om dette spillet i det hele tatt vil se dagens lys i Europa, men jeg har stadig troen. Og det er virkelig noe å håpe på! Bak rattet står det flere giganter innenfor ulike bransjer, som komponisten Joe Hisaishi, spillutvikler Level 5 og ikke minst filmgiganten Studio Ghibli. Av det jeg har sett så langt, ser det ut til å bli et fantastisk eventyr, i helt nydelige omgivelser. Det som allikevel kanskje trekker min interesse mest, er lovnader om en svært gripende historie. Ikke ofte vi ser det lenger i spillverdenen...

Her er en liten snutt med gameplay: http://www.gametrailers.com/video/tgs-10-ni-no-kuni/704583

Borderlands 2 (Multi, ukjent dato)
Jeg likte det første Borderlands godt. Veldig godt. Det hadde en stor og spennende verden, så å si uendelig med våpen, en stilig atmosfære og spennende og livlige karakterer. Dog det hadde sine mangler og feil, men heldigvis har utvikler Gearbox gått ut og sagt at alt vi ikke likte ved første spillet skal være rettet på, og alt det vi likte skal være ytterligere forbedret. Hva mer er det da vi kan be om? Dette gleder jeg meg enormt mye til!

Her er et intervju med en av mennene bak, som forteller om alle forbedringene i det kommende spillet: http://www.gametrailers.com/video/gc-11-borderlands-2/719748

King's Bounty: Warriors of the North (PC, første halvdel 2012)

Jeg skal ikke spørre om hvor mange av dere som i det hele tatt har hørt om dette spillet. Det er ikke fordi jeg undervurderer deres kunnskaper, men heller at serien av en eller annen grunn jeg ikke forstår bæret av er altfor ukjent. Serien så dagens lys for første gang på starten av 90-tallet, og virket mer eller mindre glemt helt til det i 2008 fikk en frittstående tilleggspill i King's Bounty: The Legend. Senere har vi fått flere herlige eventyr, og serien som jeg oppdaget ved en tilfeldighet har seilt opp som en av mine aller største favoritter gjennom tidende. Vi vet så å si ingenting om «Warriors of the North», men hva så? Jeg vet at dette blir minst like bra som de foregående, og det er mer enn nok for meg. Dette er spillet jeg ser aller mest frem til neste år.

Alt vi har av spillet er en håndfull med bilder: http://www.1cpublishing.eu/game/king-s-bounty-warriors-of-the-no
rth/overview

Dette er de tre spillene jeg ser mest frem til neste år, men i tillegg er det en rekke storspill vi vil støte på. Jeg skal innrømme jeg aldri helt likte GTA IV, men det er ikke til å komme unna at oppfølgeren sannsynligvis vil nå butikkene i 2012. I tillegg kan vi håpe at den spirituelle oppfølgeren til ICO og SotC, nemlig The Last Guardian, vil komme, selv om dette virker noe usikkert. Som om ikke det var nok vil vi også kunne oppleve storspill som Diablo 3, Mass Effect 3, SSX, Assasins Creed 3, Bioshock Infinite og mange andre. Personlig har jeg også et håp om at Kingdom Hearts 3 vil nå samlingen min i det kommende året.

Takk for at du tok deg tid til å lese denne bloggen mellom rakketinnkjøp og annen forberedelse til den store dagen i morgen! 192 ønsker dere alle et strålende 2012!!

HQ