Norsk

Du vil kjempe

Skrevet av -sebastian- den 14 oktober 2009 klokken 12:50

Vi lever i det 21. Århundre. Krig raser rundt hele kloden. Nyheter, radio og alt som heter media dreier seg om dette fenomenet. "Stopp krig, kjemp for fred, slipp våpenet." Hold kjeft.

Du har kanskje sett det selv. Du kan til og med ha opplevd det. Kanskje ikke døende ekte, rett foran deg, men likevel. Kanskje så nærme som sist lørdag. Tenk deg om. Du og noen kompiser går sammen denne dagen, for å ha det moro. Hva finner dere på? Først går dere opp i gutterommet og fyrer opp en runde med Call of Duty, eller kanskje Battlefield. Alle er enige om at det er en god idé. Dere er ikke lite hyppige på skytefingeren, og øynene er klistret til skjermen. Flere tusen tomme hylser singler nedover gata. Han ene har allerede skrudd opp volumet for å ekstra godt høre den deilige lyden av en gedigen skarpskytterrifle som fyres av. Bortsett fra et elendig stemmeskuespill fra ropende sersjanter i høytaleren, er det ikke mye som blir sagt. Tydeligvis er ikke ord nødvendig for å kose seg, for det gjør dere. Hardt.

Noen etasjer under finner vi gjerne en liten gjeng litt eldre ungdommer. Gutter sitter i sofaen med hver sin jente på armen. De vil også ha det gøy. Med en blikkveksling er det tydelig hva som må gjøres. Filmkveld. For lengst er billappen i boks, så det er bare å frese opp til videobutikken. Det første man får øye på er en rekke plakater av mandige menn med solbriller og våpen. De går i singlet, og tricepsene strutter til alle mulige kanter. Med actionfilm og godsaker i armene tar dere turen hjem. Blikk flyr galant over en reklame for den nye og vellagde dramaserien. Den viser en kjedelig og sikkert dannet dame som smiler mot deg med altfor hvite tenner.

Da filmen etter et overepisk slag er ferdig, og helten vinner over skurkene mot alle ods, er alle glade og fornøyde. Samtlige er enige om at helten i filmen er hva som betegner en skikkelig mann. Alle burde bli som han.

Om du tenker deg litt om ser du enkelt at begge episodene ovenfor bygger på en og samme ting. Krig er underholdning. Tenk så gøy å løpe rundt i gatene med ekte våpen! Endelig kan nettopp du være dagens helt. Verden er jo egentlig bare en stor krig. Hva er da poenget med disse underholdningsmediene? Hvorfor ikke bare få tak i sitt eget våpen? En undersøkelse viser at kun 80 % av dagens ungdom mellom 12-24 år ville gått ut i krig. Litt mindre skremmende er det blant de litt eldre; 90 % av menn og kvinner fra alderen 40-60 år ville delta i kampen mot det onde. Dette vil si at vi til sammen har en feilprosent på 30. Overraskende er det at ikke flere ville utført denne ærefyllte bragden av en handling - krig er tross alt underholdning.

Spillkonsoller og TV-er er dog ikke helt unødvendige. De fører til sterkt samhold blant folk, som er en god egenskap en bør ha med seg når en endelig kommer seg ut på slagmarken. I tillegg til dette skaper de begge et forbilde for alle som benytter seg av dem; brukeren vil være helten på skjermen. Myndighetene har den siste tiden innsett dette. For å forsterke effekten har de kuttet drastisk ned på alt annet enn actionspill/filmer. Kort sagt er det forbudt å gi ut mesteparten av underholdning som ikke går under kategorien "action" eller lignende. Kun de selskapene med ekstra mye penger slipper ellers gjennom.


Flere og flere land verden over innser hvor bra det er med krig. Nå som flere og flere av innbyggerne i landa innser det samme, er det viktig med ressurser og midler til å skaffe det riktige utstyret som trengs. En genial idé som kun Frankrike og Belgia til nå har fått frem, er å bruke skattepenger på våpen, ammunisjon og krigsutstyr. En meget fornuftig tanke, kontra den helt idiotisk intensjonen om å sløse bort halvparten av inntekten til landsborgerne på unyttige ting som veier og sykehus. Et par naboland, spesielt Sveits, har sett seg skeptiske til dette. De er en av de få nasjonene til å gjøre det. Forskere spår at med tiden vil dette endres. Når mangfoldet av land i Europa skifter om på bruken av skattepenger, vil også selv motstanderlandet Sveits gi etter for presset. Om de ikke gjør det vil siste løsning være å vende dem om - om nødvendig - med makt. Helvetes frihetsforkjempere.

Det finnes en rekke fordeler ved å utføre kampen på slagmarken istedenfor på TV-en. Å løpe rundt i felten er ikke bare, bare. Det er tungt arbeid. Det vil si at du forbrenner ellers unødvendige kalorier ved å gjøre dette. Sitter du derimot foran en spillkonsoll, vil du ende opp som et gedigent beist av et menneske, med en syltynn høyre pekefing. Nå kan du gjøre akkurat det du alltid har gjort, bare enda morsommere, ved å gå ut i krig. Bildet vil være klarere enn noen TV kan prestere; med ultrarealistisk fysikk og meget heftige eksplosjoner. Nå kan du virkelig oppleve kulene fly rundt deg. Gjørmen er så ekte at du faktisk kjenner den på nevene og i ansiktet. Utstyret får du selvfølgelig gratis. For et heftig sett med underholdning må du ellers ut med 30-40 drøye laken. Altså. Trening, realisme på høyeste nivå, i tillegg til ikke-værende kostnader! Nå skjønner du kanskje hvorfor sju av ti på verdensbasis har funnet livets virkelige glede i krig.

Er du en av de resterende tre? Klikk deg inn på www.jegvilkjempe.no i dag og bli med, du også!

HQ