Norsk
Blog
Saint's Row 2

Saint's Row 2

Skrevet av -Wraith- den 7 august 2009 klokken 17:06

Jeg byttet for ikke så lenge siden Warhawk og Motorstorm mot Saint's Row 2 med en venn, og jeg kunne ikke ha vært mer fornøyd og overrasket over byttet! Jeg var veldig skeptisk til spillet når det kom ut i butikkhyllene i 2008, jeg syns det så ekstremt shitty ut og det virket som om utviklerne ikke hadde anstrengt seg så ekstremt med spillet (basert på videoer). Så derfor forventet jeg bare et middels bra spill som jeg kom til å legge ifra meg etter en uke. Men det var greit siden jeg uansett aldri kom til å spille Warhawk og Motorstorm igjen. Men jeg kunne ikke ha tatt mer feil, spillet er jo helt fantastisk morsomt!

Dette er spillet GTA IV skulle ha vært. Saint's Row 2 med kvaliteten og grafikken til GTA IV hadde vært en drøm. Du har en ekstrem frihet i spillet. Du kan gjøre absolutt alt! Spraye avføring på omgivelsene dine, surfe på biler, kjøre opp loddrette vegger med motorsykkel (i beste Ghost Rider-stil), kaste personer fremfor tog i fart og alt annet du kan tenke deg. Du kan også pimpe ting som husene dine, bilene dine, gjengen din og ikke minst deg selv! Du kan se ut som det du vil se ut som. En tykk gammel dame med klovne sminke i mini skjørt? Japp. En gangster med pølse drakt? Japp. Du kan se ut som absolutt det du vil, det er helt opp til deg om du vil se gal eller kul ut. Spillet et ikke seriøst i det hele tatt, og det prøver det ikke å være heller, det prøver å være så morsomt så mulig, å det klarer det!

Og det var der GTA IV feilet hardt. Spillet skulle være så seriøst og realistisk som mulig, og det klarte det veldig bra, så bra at det gikk utover hvor morsomt det var å spille det. Det virker som om Rockstar glemte at spillet skulle være morsomt å spille, hvor ble det av alt som var morsomt i GTA: SA? Det var så vidt klær å kjøpe, lite våpenutvalg, ingen fly som man kunne fly, du kunne ikke gjøre noe med bilene dine, det var ingenting å bruke pengene på og søskenbarnet ditt ringte deg hvert jævla femte minutt for å spørre om du ble med å spille bowling! Ja, grafikken i GTA IV er ekstremt mye bedre enn den i Saint's Row 2, men Stilwater har hvertfall mer enn tre farger i seg. Og hvor ble det av alle juksekodene som både GTA: SA og Saint's Row 2 har (ja, jeg vet GTA IV har noen få noob juksekoder)? Jeg vil ikke spille bowling med søskenbarnet mitt, jeg vil fly med en monstertruck med ekstremt store felger, for så å klatre ut av den og lande på en gammel dame... naken...

Sååå... Moralen: Gameplay er viktigere enn grafikk. Det vet selvfølgelig de fleste, men det er viktig at spill som Saint's Row 2 kommer og minner oss på det i en tid der altfor mange utviklere prøver å gjøre spillene sine så realistiske som mulig, og ikke bryr seg om det går utover gameplayet. Respekt til Volition.
Saint's Row 2 > GTA IV.

BTW: Høres kanskje ut som om jeg synes GTA IV er et skikkelig drittspill, men det gjør jeg altså ikke, det er bare at det kunne ha vært så mye bedre ;D

HQ