Norsk
Gamereactor
artikler

Vi tester Xbox One-kontrolleren og nye Kinect

På Xbox One-avsløringen fikk Gamereactor mulighet til å kjenne på den nye håndkontrolleren og flexe muskler foran en forbedret Kinect...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Etter pressekonferansen fikk vi lov til å holde i den Xbox One-kontrolleren, og vi fikk en liten forsmak på hva the new and improved Kinect er god for. Først ut var kontrolleren, som Xbox-representanten så lite ydmykt kalte the best game controller the industry have ever seen. Lovende.

De har visst reist verden rundt med en prototype og latt folk med alle mulige størrelser og fasonger på hendene prøve den. Batteriet er flyttet inn i selve kontrolleren. Spakene har fått en litt mindre diameter, og de er 25 prosent enklere å bevege. Håndkontrollens D-pad har også slanket seg litt, og skal ifølge Microsoft være glimrende for både slåssespill og sportsspill. Trigger-knappene er utstyrt med magnetiske sensorer, og hver lille bevegelse blir registrert.

Vi tester Xbox One-kontrolleren og nye Kinect
Gammel og ny kontroller. Forskjellene i utseende er i hvert fall ikke så store.

Det har blitt satt inn en port på kontrollerens underside som skal muliggjøre lynrask dataoverføring til konsollen, men vi fikk ikke vite hva det innebærer. Ikke foreløpig. Sist men ikke minst har det også blitt lagt inn nye vibratorer som går rett ut i fingerspissene. Jeg fikk en forsmak på hvordan det føles når vi testet en kort demo hvor vi avfyrer et våpen. Rekylen gjenskapes i trigger-knappene. Det kommer selvfølgelig til å heve følelsen av nærvær i flere actionspill, men jeg lurer på om man ikke risikerer å få fantomfølelser i fingertuppene ved for langvarende spilling.

Dette er en annonse:

Vi rakk ikke å teste Xbox One-kontrolleren i noen større grad, men det lille jeg fikk prøve føltes veldig lovende. Godt grep. God presisjon. Det føles som en mer presis og slankere versjon av 360-utgaven med mer avanserte rumble-funksjoner. Totalt skal Microsoft ha gjort omtrent 40 forbedringer siden 360-kontrollen.

Vi tester Xbox One-kontrolleren og nye Kinect
Alle ville holde i den nye håndkontrolleren - en bakteriefelle ved dagens slutt.

Deretter var det på tide å teste nye Kinect. Jeg har ærlig talt aldri likt Kinect til Xbox 360, og ble ikke spesielt gira da jeg hørte nyheten om Kinect 2.0 under annonseringen av Xbox One. Men etter at jeg har stått foran en Kinect-utstyrt TV og viftet med armene, sparket og spent musklene er jeg imponert. Det er tydelig at Microsoft har lagt ned mye tid og penger i denne.

Nye Kinect dekker et større område enn den gamle modellen, og skal fungere mye bedre i mindre rom denne gangen. Det tredimensjonale dybdesynet er forbedret i en slik grad at den kan kjenne igjen sømmen i skjorten din. Den kan lese av opptil seks personer samtidig, gjenkjenne ansiktsuttrykk, hjertefrekvens og sensorer som gjør at du kan spille i et mørkt rom.

Dette er en annonse:

Det er nesten litt ekkelt hvor godt den gjenskaper et 3D-bilde av meg på skjermen. Jeg beveger diskré en finger, og bevegelsessensoren plukker det opp umiddelbart. Den registrerer om jeg beveger skuldrene, kan bedømme hastigheten i ulike bevegelser, samt graden av fysisk belastning. Om man for eksempel står på ett ben, så leser kameraet dette og noterer en økende belastning på benet man står på. Sammen med muligheten til å lese av hjertefrekvensen, er dette gode nyheter for folk som liker å trene foran TV-en.

Vi tester Xbox One-kontrolleren og nye Kinect
Det spiller ingen rolle hvor avansert bevegelsessensoren er når man ser like dum ut TV-en uansett.

Det er også lett å hoppe inn som en ekstra spiller. Har man vist sitt trøtte ansikt foran kameraet tidligere, vil du bli gjenkjent før du rekker å si «Big Brother». Det skal heldigvis være mulig å takke nei til tilbudet om å bli kjent igjen, så kameraskye familiemedlemmer kan puste lettet ut.

Nye Kinect har også solide mikrofoner. De skal kunne avgjøre hvor du er i rommet og kjenne igjen stemmen din selv med bakgrunnsstøy. Det betyr altså at bråkete naboer og dårlig lydisolering ikke blir et problem.

Vi tester Xbox One-kontrolleren og nye KinectVi tester Xbox One-kontrolleren og nye Kinect
Her er pressebildene av håndkontrolleren. Du har sikkert sett dem 120 ganger nå, men her er dem igjen!

Selv om jeg aldri kommer til å stå foran TV-en i treningstights og bar overkropp, så er jeg likevel nysgjerrig på hva spillutviklerne kan få til med nye Kinect. Muligheten til å lese ansiktsuttrykk og puls kan åpne for mange spennende spillmekanikker. Spørsmålet er vel om nye Kinect kan kombineres med håndkontrollen på en slik måte at det blir en helhetlig, uavbrutt spillopplevelse. Det er interessant.



Loading next content