Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
New Super Mario Bros. 2

- Gode spillskapere har spilt Mario

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Spillverdens udiskutabelt største ikon er selvsagt Mario, og selv om spillene om den italienske rørleggeren har lite til felles med for eksempel Dark Souls, burde alle som vil kalle seg en god spillutvikler ha spilt en god dose Mario-spill.

Det hevder i det minste spillskaper Keiji Inafune (Mega Man, Onimusha, Dead Rising), som omtaler Mario-arven som en slags bibel for spillutviklere:

- Hvis en hvilkens som helst spillskaper ikke har prøvd Mario er vedkommende mest sannsynlig ikke en god spillskaper. Det kan jeg si med 100 prosent sikkerhet, forklarer Inafune.

- Mario er som en bibel for spillutviklere. Du finner så mange eksempler på godt design, søte figurer og innovasjon innen bruk av eksisterende spillmekanikker. Det er noe du må se på konstant for å undersøke og lære av som en spillskaper. Det er ankerpunktet for nesten alle spill, legger han til.

Er du enig med Inafune, eller legger han for mye vekt på Nintendos trofaste maskot? Kunne for eksempel Maxis lært en ting eller to av Mario da de jobbet med SimCity?

New Super Mario Bros. 2
Her avbildet med sin bror, Luigi.

Relaterte tekster

New Super Mario Bros. 2Score

New Super Mario Bros. 2

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Elfving - GR SE

Gull, gull og enda mer gull står på menyen når Nintendo igjen slipper løs alles favorittrørlegger på 3DS. Vi har satt karakter på New Super Mario Bros. 2...

5
- Gode spillskapere har spilt Mario

- Gode spillskapere har spilt Mario

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Spillverdens udiskutabelt største ikon er selvsagt Mario, og selv om spillene om den italienske rørleggeren har lite til felles med for eksempel Dark Souls, burde alle...Loading next content